Αυθεντική καρμπονάρα: Η πιο εύκολη συνταγή για την λαχταριστή μακαρονάδα

Αυθεντική καρμπονάρα: Πανεύκολη συνταγή για την πιο διάσημη μακαρονάδα

Ίσως μια από τις πιο διάσημες μακαρονάδες στον κόσμο. Ο λόγος, για την καρμπονάρα που την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Όμως οι περισσότεροι την φτιάχνουν με λάθος τρόπο.

Μάλιστα, πολλά εστιατόρια σερβίρουν μια άθλια εκδοχή της με τα μακαρόνια να κολυμπάνε σε κρέμα γάλακτος με συνοδεία μπέικον ή ακόμα και ζαμπόν κακής ποιότητας. Αυτό δεν είναι καρμπονάρα. Ο Antonio Carluccio θεωρείται “πατέρας” της ιταλικής κουζίνας στην Μεγάλη Βρετανία, έχοντας γράψει δεκάδες βιβλία και παρουσιάσει για χρόνια πετυχημένες εκπομπές, ενώ υπήρξε ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αλυσίδας ιταλικών εστιατορίων στη χώρα.

Από τη κουζίνα του πέρασε και αναδείχθηκε και ο Jamie Oliver, για λογαριασμό του οποίου ο Carluccio γύρισε και το παρακάτω βίντεο στο οποίο παρουσιάζει την αυθεντική ιταλική συνταγή της καρμπονάρα.

Η συνταγή για την αυθεντική καρμπονάρα

  • Όχι λάδι στο βράσιμο των ζυμαρικών (και εννοείται δεν σπάμε ποτέ τα σπαγγέτι)
  • Απαγορεύεται ρητά κάθε χρήση κρέμας γάλακτος. Αυγά και παρμεζάνα συνθέτουν την κρεμώδη σάλτσα που προσθέτουμε στο τέλος.

Τα ζυμαρικά μαζί με το σωταρισμένο σε ελαιόλαδο γκουαντσάλε ή παντσέτα πρέπει να κρυώσουν ελαφρώς πριν ρίξουμε την κρέμα των αυγών καθώς διαφορετικά αυτά θα γίνουν σαν ομελέτα πάνω και ανάμεσα τους.

Παραδοσιακή μακαρονάδα τσουχτή από την Μάνη που γίνεται στην στιγμή και θα σας μείνει αξέχαστη

Έχετε επιθυμήσει να φάτε μακαρόνια τσουχτή; Σε περίπτωση που θελήσετε να τα μαγειρέψετε, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Το βέβαιο είναι πως θα πετύχετε, το αποτέλεσμα, που επιθυμείτε.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
  • 300 γραμμάρια μυζήθρα ξερή και ψιλοτριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 4 αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη κατσαρόλα για να βράσουνε.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο σε ένα τηγάνι για να ζεσταθούν.
  • Στο τηγάνι, με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, προσθέτουμε τριμμένη μυζήθρα.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα μας.
  • Ρίχνουμε στα ζυμαρικά μας, το μείγμα τυριού.
  • Τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι δύο αυγά μάτια.
  • Τοποθετούμε επίσης στο αντικολλητικό τηγάνι μας λίγο ελαιόλαδο για να τα τηγανίσουμε.
  • Σερβίρουμε στο πιάτο μας, τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά (σ.σ. ανάλογα με τις προτιμήσεις μας).
  • Σε περίπτωση που το επιθυμούμε, τρίβουμε πιπέρι και βάζουμε και επιπλέον μυζήθρα.
  • Επίσης, σπάμε τον κρόκο για να «τρέξει» μέσα στα μακαρόνια μας.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα