Σμυρνέικη συνταγή: Πως να πετύχεις την εύκολη και αφράτη πίτα
Αν σου αρέσει να δοκιμάζεις νέες και εύκολες συνταγές, πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν και κάτι από παράδοση… δεν έχεις παρά να λατρέψεις και την παρακάτω συνταγή:
Πώς θα σας φαίνονταν να δοκιμάσετε να κάνετε μία αφράτη πίτα, με πιπεριές και πατάτες; Η συνταγή από τη συγκεκριμένη πίτα είναι από τη Σμύρνη και όσοι τη δοκιμάζουν, μένουν με ανοιχτό το στόμα. Αναλυτικότερα:
– 2 μέτριες πατάτες
– 1 πράσινη πιπεριά
– 1 κόκκινη πιπεριά
– 2 μεγάλες ντομάτες
– 2 πράσινα κρεμμύδια
– 4 αυγά
– 300 γραμμάρια τυρί φέτα
– 150 γραμμάρια κίτρινο χοντροτριμμένο τυρί
– 1 ποτήρι ελαιόλαδο
– 1 ποτήρι γάλα
– 3,5 ποτήρια, κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– Αλατι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οι οδηγίες για την εκτέλεση της σμυρνέικης συνταγής
– Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
– Λαδώνουμε καλά ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 26×28 εκ. και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
– Προσθέτουμε στα αυγά τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη φέτα, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά το αλεύρι.
– Λίγο λίγο προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ταυτόχρονα με ένα κουτάλι.
– Ρίχνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το στρώνουμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού.
– Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή να αποκτήσει η πίτα ένα χρυσαφένιο χρώμα.