Τα χειρότερα φαγητά παρουσίασε το www.tasteatlas.com και μέσα στην πρώτη δεκάδα φιγουράρει κι ένα ελληνικό!
Ας πάρουμε λοιπόν τη λίστα ανάποδα και ας δούμε το φαγητό Νο10 που είναι το ελληνικό: Αγκινάρες σαλάτα!
10. Αγκινάρες σαλάτα
Η σαλάτα με αγκινάρες είναι μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με καταγωγή από την Κρήτη. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, η σαλάτα γίνεται συνήθως με συνδυασμό φρέσκιας και τρυφερής αγκινάρας και λεμονιού, ελαιόλαδου, μουστάρδας, σκόρδο, άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε να βράσουν σε μείγμα νερού και χυμού λεμονιού. Οι αγκινάρες πρέπει να κοπούν στη μέση. Τις τρίβουμε με λεμόνι και τις βάζουμε σε μία πιατέλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω τους ένα μείγμα που αποτελείται από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα, πιπέρι και σκόρδο.
Και ας δούμε τώρα τη λίστα από την αρχή
01. Blodpalt
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό φαγητό της Σουηδίας και της φινλανδικής Λαπωνίας. Είναι μείγμα από σκούρα ζυμαρικά που παρασκευάζονται με αλεύρι σίκαλης ή κριθαριού και αίμα ζώων, συνήθως ταράνδου.
blodpalt c6d5bb99 58ab 4620 a128 a6ed2880fae resize 750
02. Hákarl
Εδώ μιλάμε για την εθνική λιχουδιά της Ισλανδίας τον καρχαρία. Το κρέας πρώτα «ζυμώνεται» για πολύ καιρό στη συνέχεια κρέμεται και αφήνεται να στεγνώσει για άλλους τέσσερις έως πέντε μήνες.
03.Bocadillo-de-sardinas
Ένα ένα ταπεινό ισπανικό σάντουιτς με γέμιση κονσερβοποιημένων σαρδελών. Το σάντουιτς γίνεται συνήθως με μπαγκέτα ισπανικού τύπου.
04. Czech bread soup
Αυτή η απλή σούπα ψωμιού είναι ένα παραδοσιακό τσέχικο πιάτο που παρασκευάζεται με συνδυασμό μπαγιάτικου ψωμιού, νερού, κρεμμυδιών και ποικιλίας μπαχαρικών. Οι πιο εκλεπτυσμένες εκδόσεις έχουν και αυγό, ζωμούς ή διάφορα λαχανικά.
05. Yerushalmi Kugel
Yerushalmi Kugel
Το Yerushalmi kugel είναι μια αλμυρό φαγητό κατσαρόλας, με λεπτά ζυμαρικά επικαλυμμένα με καραμελωμένη ζάχαρη. Προσθέτουμε αυγά, ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι και όλο μαζί μπαίνει σε τηγάνι και στη συνέχεια ψήνεται μέχρι να σφίξει. Το πιάτο εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το πιάτο προέρχεται από την Ιερουσαλήμ όπου εξακολουθεί να είναι δημοφιλές και διαθέσιμο σε αρτοποιεία και λαϊκές αγορές.
06. Thai Fish Entrails Sour Curry
Από την Ταϊλάνδη αυτή η επιλογή, γίνεται με εντόσθια ψαριών που έχουν υποστεί ζύμωση, σε συνδυασμό με πικάντικη πάστα κάρυ που αποτελείται από πιπεριές τσίλι, galangal, πάστα γαρίδας, κουρκουμά, ασκαλώνια και λεμονόχορτο.
07. Luther Burger
Φουλ στις θερμίδες με πάνω από 45 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα, το Luther burger είναι ένα από τα πιο ανθυγιεινά μπιφτέκια στον κόσμο. Αντί για ψωμί χρησιμοποιούν ντόνατ σε φέτες, γλασαρισμένο με ζάχαρη.
08. Jellied eels
Ζελέ από… χέλια. Πρόκειται για λενα παραδοσιακό πιάτο δρόμο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Τα χέλια τεμαχίζονταν, βράζουν για μισή ώρα σε βότανα και στη συνέχεια καταψύχονται ώστε να γίνουν ζελατίνη. Οπτικά μοιάζει με ζελέ διάφανο κομμένο σε κύβους.
09. Chapalele
Το Chapalele είναι ψωμί από τη Χιλή που παρασκευάζεται με μόνο δύο κύρια συστατικά: πατάτες και αλεύρι. Προέρχεται από το νησί Chiloé, όπου παραδοσιακά μαγειρεύεται στον ατμό, στο curanto που είναι μια τρύπα στο έδαφος που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του φαγητού. Ωστόσο, μπορεί να τηγανιστεί ή να ψηθεί.