Καραμελωμένο μπούτι αρνιού: Η συνταγή του Άκη για όσους δεν ψήσουν

Καραμελωμένο μπούτι αρνιού: Αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Καραμελωμένο μπούτι αρνιού: Η Κυριακή του Πάσχα κοντοζυγώνει και οι περισσότεροι έχουν προμηθευτεί ήδη το αρνί. Είναι παράδοση τα νοικοκυριά στην Ελλάδα να ψήνουν αρνί στη σούβλα ή στο φούρνο ανήμερα του Πάσχα.

Βέβαια φέτος οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν ή δεν θα μπορέσουν να πάνε στα χωριά τους, να ψήσουν στη σούβλα. Μην ανησυχείτε όμως, μπορείτε να μαγειρέψετε το αρνάκι στο σπίτι σας και να γίνει πεντανόστιμο.

Αυτά είναι τα υλικά της συνταγής του καραμελωμένου μπουτιού αρνιού

  • 2 κιλά αρνί μπούτι

Για τη μαρινάδα

  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 2 κλαδιά δενδρολίβανο

Για το γλάσο

  • 50 γραμμάρια μέλι
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό baby πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο για κάθε πατάτα
  • 1 βούτυρο σε κύβους για κάθε πατάτα

Αυτή είναι η εκτέλεση της συνταγής του καραμελωμένου μπουτιού αρνιού

Για τη μαρινάδα

1. Χτυπάτε σε μίξερ το ελαιόλαδο, το δενδρολίβανο, τη φλούδα λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

2. Ρίχνετε τη μαρινάδα πάνω από το κρέας.

3. Με ένα σπάγκο δένετε το αρνί σε 5 σημεία. Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνει ζουμερό το κρέας.

4. Ψήνετε για 2 1/2 ώρες.

Για το γλάσο

1. Βάζετε το μέλι, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

2. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

3. Μόλις ψηθεί το κρέας, τοποθετείτε το γλάσο πάνω από αυτό.

4. Το αφήνετε και πάλι στο φούρνο για ακόμα 30 λεπτά.

Για τις πατάτες

1. Βράζετε τις baby πατάτες και τις τοποθετείτες στο ταψί.

2. Με ένα μαχαίρι κόβετε σταυρωτά τις πατάτες και βάζετε πάνω τους βούτυρο, δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

3. Ψήνετε για 30 λεπτά.

Το κρέας ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου, αφού ο φούρνος έχει προθερμανθεί στους 190 βαθμούς Κελσίου.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων