Άκης Πετρετζίκης: Όλα τα μυστικά για αφράτη βασιλόπιτα – Γίνεται χωρίς κόπο και θα τη λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Βασιλόπιτα: Η πιο εύκολη συνταγή

Για εύκολη, νόστιμη, γρήγορη και οικονομική βασιλόπιτα, δεν υπάρχει λόγος άγχους. Το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστήσετε το οικογενειακό και φιλικό, περιβάλλον σας. Καλή χρονιά!

Τα υλικά της Βασιλόπιτας

– 300 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
– 7 γραμμάρια μαχλέπι
– 2 γραμμάρια μαστίχα
– 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
– 2 βανίλιες
– 4 αυγά (σ.σ. 200 γραμμάρια) θερμοκρασία δωματίου
– 75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
– 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
– Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής για βασιλόπιτα

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
– Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη.
– Χτυπάμε με σύρμα.
– Καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα.
– Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
– Σε ένα μπλέντερ-μούλτι ρίχνουμε ζάχαρη, μαχλέπι, μαστίχα, μοσχοκάρυδο, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
– Χτυπάμε πολύ καλά.
– Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.
– Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
– Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ.
– Ρίχνουμε στον κάδο, γάλα, ανακατεύοντας ελάχιστα.
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γραμμάρια αλεύρι, με το μπέικιν.
– Τα προσθέτουμε στον κάδο, ενώ ανακατεύουμε.
– Βουτυροαλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα κέικ.
– Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας.
– Ρίχνουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα.
– Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου σαράντα πέντε λεπτά.
– Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
– Καλή χρονιά!

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων