Άκης Πετρεζίκης: Η συνταγή για το πιο λαχταριστό μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ και φρυγανιές

Άκης Πετρετζίκης: Το πιο εύκολο μαμαδίστρικο γλυκό

Ο διάσημος Έλληνας σεφ, έφτιαξε μία συνταγή που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Με μερικά απλά βήματα, έφτιαξε το πιο λαχταριστό μαμαδίστικο γλυκό, για να γλείφετε τα χέρια σας.

Γλυκό με ζελέ: Υλικά για το σιρόπι

  • 300 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κονιάκ

Γλυκό με ζελέ: Υλικά για την κρέμα

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 700 γρ. γάλα
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κρόκο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. βούτυρο

Γλυκό με ζελέ: Υλικά για τη σύνθεση

  • 200 γρ. ζελέ κεράσι σε σκόνη
  • 400 γρ. βραστό νερό
  • 400 γρ. κρύο νερό
  • 26 φρυγανιές

Η εκτέλεση της συνταγής

  • Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Γλυκό με ζελέ: Πώς κάνουμε την κρέμα

  • Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα 500 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ 200 γρ. γάλα, το κορν φλάουρ, 40 γρ. ζάχαρη, τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα μας στην κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Το βγάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει καλά.

Γλυκό με ζελέ: Πώς κάνουμε τη σύνθεση

  • Απλώνουμε σε ένα πυρέξ 25×35 εκ. τις φρυγανιές φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά.
  • Με μία κουτάλα ρίχνουμε όλο το σιρόπι στις φρυγανιές.
  • Ρίχνουμε όλη την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές μας και απλώνουμε με μία μαρίζ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη σκόνη για το ζελέ και προσθέτουμε το βραστό νερό.
  • Ανακατεύουμε για να λιώσει η σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρευστό μείγμα του ζελέ πάνω από την κρέμα.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ.
  • Το αφαιρούμε από το ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Βίντεο με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα