Κοντοσούβλι του μερακλή: Καλοψημένο στη λαδόκολλα και μαριναρισμένο για να λιώνει στο στόμα

Κοντοσούβλι του μερακλή: Για να ανακυρηχθείς ο ψήστης της παρέας

Κοντοσούβλι του μερακλή: Το ελάχιστο πάχος των κομματιών που προορίζονται για κοντοσούβλι είναι 3 εκ. Τα λεπτότερα κομμάτια, ιδιαίτερα σε άπαχα κρεατικά όπως το μοσχάρι, θα στεγνώσουν και θα γίνουν δυσάρεστα σκληρά.

Ιδανικό μέγεθος για κοντοσούβλι είναι κομμάτια σχετικά τετραγωνισμένα (όσο γίνεται), με διαστάσεις περίπου 8 x 8 εκ. Το μοσχάρι μπορεί να κοπεί και σε μεγαλύτερα κομμάτια.

Υλικά του κοντοσουβλιού του μερακλή

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας (μπριζόλα λαιμού για να έχει και λίγο πάχος) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • Για τη μαρινάδα
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γλ. θυμάρι

Εκτέλεση συνταγής κοντοσουβλιού του μερακλή

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα.
  3. Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  4. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι “κολλητά” στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου (προσοχή: αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα του κρέατος).
  5. Το σερβίρουμε με τη λαδόκολλα μέσα σε πιατέλα κι αν θέλουμε το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες φούρνου ή ρύζι.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα