Αλμυρά τσουρέκια: Φτιάξτε τα εύκολα με γέμιση κασέρι, σε λίγα λεπτά

Αλμυρά τσουρέκια: Υλικά συνταγής

Αλμυρά τσουρέκια:

  • Ξερή Μαγιά 1 φακελάκι
  • Ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
  • Γάλα 1 ποτήρι νερού φρέσκο χλιαρό
  • Σπορέλαιο Μισό ποτήρι
  • Γιαούρτι 1 ποτήρι διαλυμένο με λίγο νερό ζεστό
  • Αλεύρι 3 ποτήρια
  • Αλάτι 1 κουταλάκι του γλ
  • Κασέρι Κατά βούληση λωρίδες
  • Αυγά Λίγο κρόκο

Εκτέλεση συνταγής αλμυρών τσουρεκιών

Βάζουμε στο μπολ την ξερή μαγιά, την ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι το οποίο το έχουμε διαλύσει με λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα για περίπου δυο λεπτά

Προσθέτουμε το αλεύρι αλλά σιγά – σιγά.

Επίσης βάζουμε το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι χούφτα χούφτα ώσπου να γίνει μια μαλακή και σταθερή λεία ζύμη.

Την μεταφέρουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο και ξεκινάμε να την ζυμώνουμε για 10 λεπτά.

Έπειτα την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα.

Όταν περάσει η μια ώρα, κόβουμε την ζύμη μας σε μικρά ίσα κομμάτια.

Αυτά τα κομμάτια τα ζυμώνουμε σαν μπαλίτσες και τα ξανά σκεπάζουμε για 30 λεπτά.

Μετά, παίρνουμε την κάθε μπαλίτσα, την ανοίγουμε με το χέρι και βάζουμε στη μέση μια λωρίδα κασεριού.

Κλείνουμε την μπαλίτσα μας.

Όταν τελειώσουμε την διαδικασία παίρνουμε τρεις μπαλίτσες και τις φτιάξουμε πλεξούδες.

Στη συνέχεια βάζουμε τις πλεξούδες στο ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.

Αφήνουμε τα τσουρέκια μας να ξεκουραστούν τουλάχιστον 1 ώρα.

Όσο πιο πολύ ξεκουράζονται τόσο πιο αφράτα γίνονται.

Στο τέλος, αλείφουμε τα τσουρέκια μας με λίγο κρόκο αυγού τον οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις, για 20 με 25 λεπτά.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα