Αμαρτωλό γλυκό ψυγείου: Η πρωτότυπη συνταγή με Kinder Bueno – Πανεύκολη και λαχταριστή

Αμαρτωλό γλυκό ψυγείου: Ότι πρέπει για την λιγούρα

Λίγοι μπορούν να πουν όχι στην σοκολάτα. Και τώρα που έφτασε το καλοκαιράκι την προτιμούμε στην δροσερή εκδοχή της. Γι’ αυτό, αυτή η συνταγή για γλυκό ψυγείου με Kinder Bueno θα σας αφήσει άφωνους από την λαχταριστή της γεύση.

Στην Αμερική χρησιμοποιείται ο όρος τράιφλ για να περιγράψει ένα εύκολο γλυκό, αλλά εμείς το λέμε απλά… γλυκό ψυγείου! Όπως και να το πείτε όμως, πρόκειται για ένα φανταστικό και πολύ γευστικό γλυκό με μπισκότα, πραλίνα φουντουκιού, σοκολάτα και κίντερ μπουένο.

Υλικά

  • 1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλιτζ. ‏γάλα
  • 3 ‏κρόκους
  • 3 φλιτζ. ‏κρέμα γάλακτος (ξεχωριστά και τα 3)
  • 100 γρ. ‏λιωμένη σοκολάτα
  • 1/2 φλιτζ. ‏πραλίνα φουντουκιού
  • 140 γρ. ‏μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1/2 φλιτζ. ‏γάλα πλήρες (για να βουτήξετε τα μπισκότα)
  • ‏Kinder Bueno σε κομμάτια για το τελείωμα από πάνω

Η συνταγή για το αμαρτωλό γλυκό ψυγείου με Kinder Bueno

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα. Ύστερα προσθέστε του κρόκους αφού τους περάσετε πρώτα από ένα σουρωτήρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρώς, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και κρεμώδες. Τότε το αφήνετε στην άκρη για να κρυώσει.
  • Προσθέστε στο μείγμα σας 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε το απαλά με έναν αυγοδάρτη.
  • Αναμείξτε καλά τη λιωμένη σοκολάτα με την πραλίνα φουντουκιού και ύστερα προσθέστε ανακατεύοντας ελαφρά το τρίτο φλιτζάνι με την κρέμα γάλακτος. Αφήστε το μείγμα σας στην άκρη.
  • Βουτήξτε τα μπισκότα πτι μπερ στο γάλα που είχατε για το λόγο αυτό και ύστερα ξεκινήστε το στήσιμο του γλυκού σας. Ξεκινήστε με μια βάση μπισκότων. Ύστερα μια στρώση από το μείγμα σοκολάτας και πραλίνας, μία ακόμη στρώση μπισκότα και τελειώνετε με μια στρώση από το μείγμα με το ζαχαρούχο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για μία ακόμη φορά ακριβώς με τη σειρά που το κάνατε και πριν.
  • Γαρνίρετε σε όλη την κορυφή του γλυκού με κομμάτια Kinder Bueno και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων