Ανάποδη μηλόπιτα: Συνταγή για εύκολη και νόστιμη μηλόπιτα, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά

Ανάποδη μηλόπιτα: Πανεύκολη, γευστική συνταγή

Ανάποδη μηλόπιτα: Θα χρειαστείτε λίγα υλικά γι” αυτό το πεντανόστιμο γλυκό, ενώ χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για να ετοιμαστεί! Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά σας εγγυόμαστε ότι αυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες της οικογένειας σας!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά
Μερίδες: 4-6

Υλικά συνταγής ανάποδης μηλόπιτας

1/2 φλιτζάνι κομμένα καρύδια πεκάν
2 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες
4 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
4 αβγά
1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/4 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
3/4 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα (1/8 κ.γ.) μοσχοκάρυδο


Οδηγίες συνταγής ανάποδης μηλόπιτας

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 και βουτυρώστε ένα πιρέξ διαστάσεων 28 επί 18. Βάλτε τα καρύδια πεκάν στον πάτο του πιρέξ και ρίξτε από πάνω δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη. Βάλτε το στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά.

2. Όσο ψήνονται τα πεκάν, πάρτε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε γρήγορα τα αβγά, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε φέτες και αφήστε τα στην άκρη (ρίξτε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).

3. Βγάλτε τα καρύδια από τον φούρνο και βάλτε πάνω τους ομοιόμορφα τα μήλα. Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και το μίγμα. Βάλτε το πιρέξ στον φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κέικ από πάνω.

4. Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε ένα πιάτο και σερβίρετε το με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε βουτυρώσει καλά το πιρέξ ώστε να γυρίσει η μηλόπιτα χωρίς πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσετε τις άκρες πριν την γυρίσετε.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα