Αναποδογυριστή τυρόπιτα: Τραγανή με πλούσια γέμιση τυριού

by Τόνια Τζαφέρη
Αναποδογυριστή τυρόπιτα:  Τραγανή με πλούσια γέμιση τυριού

Αναποδογυριστή τυρόπιτα: Πως να πετύχεις την τέλεια συνταγή

Η τυρόπιτα αρέσει σε όλους, είτε για πρωινό είτε για ένα σύντομο γεύμα ή ακόμη και οποιαδήποτε στιγμή πεινάσεις… Πώς όμως φτιάχνεται η τέλεια τυρόπιτα;

Φτιάξτε την αναποδογυριστή τυρόπιτα για πλήρη απόλαυση. Είναι τέλεια, τραγανή, φυλλώδης με πούσια γέμιση τυριού. Επίσης, δείτε την συνταγή για μια τυρόπιτα στην τοστιέρα με μόλις τρία υλικά.

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γραμ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κιλό φέτα – κεφαλογραβιέρα – μανούρι (ανάμεικτα)
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους
  • μπόλικο φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μπούκοβο
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο

Η προετοιμασία και η εκτέλεση για την αναποδογυριστή τυρόπιτα

Αναποδογυριστή τυρόπιτα:  Τραγανή με πλούσια γέμιση τυριού

  1. Ξεκινάμε την προετοιμασία για την τυρόπιτα αναποδογυριστή, λιώνοντας το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας µε σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.
  2. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση και ρίχνουμε το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό ταψί για πίτα, 36 εκ. Το λαδώνουμε ελαφρά. Κρατάμε χωριστά τα δυο φύλλα και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε.
  3. Στρώνουμε τα 7 φύλλα, ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με λάδι, ακτινωτά στο ταψί (να περισσεύουν έξω αρκετά) και απλώνουμε τη γέμιση στα στρωμένα φύλλα σε λεπτή στρώση. Είναι σημαντικό η γέμιση να είναι σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα μέσα (πάνω στη γέμιση) τα φύλλα που εξέχουν. Από πάνω στρώνουμε, λαδώνοντας ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα, μπήγοντας τις άκρες τους κάτω από την πίτα (όπως κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο).
  4. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 200 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα ή στους 180 ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 35′, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Την αναποδογυρίζουμε σε μεγάλο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  5. Τη βγάζουμε σε μεγάλη επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή και κριτσανιστή.

    Πηγή: idiva.gr

Τότε 9 χρόνων παιδάκι, σήμερα 39χρονη γυναίκα: «Αγέραστη» η Κορίνα του «Πάτερ Ημών», είναι 39 και μοιάζει 20

Auτή είναι η αιτία θανάτou του Δημήτρη Ημέλλου

Η Μαρία Τζομπανάκη αποχαιρετά τον Δημήτρη Ήμελλο: «Το βλέμμα της ψυχής σου θα το αγαπώ παντοτινά»

«Τη χαζεύω στα γυρίσματα»: Όταν ο Δημήτρης Ήμελλος μιλούσε με θαυμασμό για τη «Μαρίνα» του

Δημήτρης Ήμελλος: Κι όμως ο μονάκριβος γιος του εμφανίστηκε στον Σασμό – Δείτε τον γοητευτικό Φοίβο Ήμελλο

Προτεινόμενα