Απίστευτο κόλπο: Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε κόκα κόλα – Τέλειο το αποτέλεσμα

Απίστευτο κόλπο: Η νόστιμη οικογενειακή συνταγή μιας γυναίκας για γλυκόξινο κοτόπουλο

Το πιο νόστιμο και υγιεινό κρέας που μπορεί να μαγειρευτεί εύκολα είναι το κοτόπουλο. Πόλλοι άνθρωποι, το έχουν μέρος της καθημερινής διατροφή τους γιατί πάει με τα πάντα και είναι η πρώτη επιλογή για ένα υγιεινό γεύμα.

Ωστόσο, οι κλασικές συνταγές για κοτόπουλο δεν πιάνουν μία μπροστά σε αυτές εδώ τις φτερούγες!

Για να κάνετε το κοτόπουλο σας μοναδικό, θα χρειαστείτε φτερούγες κοτόπουλου, σάλτσα σόγιας και… κόκα κόλα! Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ακούστε με.

Το κορίτσι στο βίντεο μας δείχνει το αγαπημένο της φαγητό που το φτιάχνει η μαμά της εδώ και χρόνια.

Αρχικά, μαρινάρετε τις φτερούγες με τη σάλτσα σόγιας για 15 λεπτά. Μετά ρίξτε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα τηγάνι και αρχίστε το τηγάνισμα. Αφήστε τις να μαγειρευτούν για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, και μετά προσθέστε λίγη ακόμα σόγια.

Αφήστε το να σιγοβράσει για ένα λεπτό κα μετά έρχεται το μυστικό συστατικό. Βάλτε μία κούπα κόκα κόλα στο κοτόπουλο και αφήστε το να γίνει για 15 ακόμα λεπτά.

Βγάλτε τα από τη φωτιά και έχετε ένα νόστιμο γλυκόξινο φαγητό! Πιστέψτε μας, είναι πολύ καλό!

Το βίντεο με το απίστευτο κόλπο για γλυκόξινες φτερούγες κοτόπουλου

Επιπλέον απίστευτο κόλπο για να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο άμα ξεχάσατε να το βγάλετε από την κατάψυξη

Το να ξεπαγώσετε ένα κοτόπουλο είναι αρκετά εύκολο, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να το βγάλετε από το ψυγείο και να το αφήσετε. Τι γίνεται, όμως, όταν ξεχάσετε να βγάλετε το κοτόπουλο από την κατάψυξη;

Αρχικά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι πως πάνω από όλα σημασία έχει η ασφάλεια. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς όταν το ωμό κρέας βρίσκεται μεταξύ 4 και 60 βαθμών Κελσίου η παρουσία των βακτηρίων μπορεί να διπλασιαστεί μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά. Επομένως καλό θα είναι να αποφύγουμε κάτι τέτοιο.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεπαγώσετε γρήγορα το κοτόπουλό σας είναι να το βάλετε μέσα σε κρύο νερό. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και βάλτε μέσα το κοτόπουλο. Αλλάζετε το νερό κάθε 20-30 λεπτά. Μην χρησιμοποιήσετε σε καμιά περίπτωση ζεστό νερό καθώς αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το κοτόπουλό σας.

Αν θέλετε να μαγειρέψετε ολόκληρο το κοτόπουλό σας -και θέλετε να το σερβίρετε και ολόκληρο- τότε θα πρέπει να αγοράσετε καινούργιο κοτόπουλο μιας και δεν πρόκειται με τίποτα να ξεπαγώσει. Ακολουθήστε την παραπάνω μέθοδο μόνο αν θέλετε να το ξεπαγώσετε σε κομμάτια.

Ένας άλλος τρόπος για να ξεπαγώσετε το κοτόπουλό σας άμεσα είναι να το ψήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς κάτι τέτοιο επιτρέπεται. Απλά θα χρειαστεί να το ψήσετε κατά 50% περισσότερο.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα