Απίθανος καλοκαιρινός μεζές: Συνταγή για τηγανητά ψαράκια σαβόρο – Μελωμένα και κριτσανιστά

by Τόνια Τζαφέρη
Απίθανος καλοκαιρινός μεζές: Συνταγή για τηγανητά ψαράκια σαβόρο – Μελωμένα και κριτσανιστά

Τηγανητά ψαράκια: Πως να πετύχεις τον πιο απολαυστικό μεζέ

Η απόλυτη απόλαυση του καλοκαιρινού μεζέ, σε μια συνταγή για εύκολο τηγάνισμα:

Μεσημεράκι ή βράδυ, με τσίπουρο, ουζάκι ή ένα ποτήρι δροσερό κρασί, το τηγανιτό ψαράκι έχει την τιμητική του. Ακολουθεί υπέροχη συνταγή

Απίθανος καλοκαιρινός μεζές: Συνταγή για τηγανητά ψαράκια σαβόρο – Μελωμένα και κριτσανιστά

Αν υπάρχει διάθεση και χρόνος μπορείτε να πάτε το τηγανιτό ψαράκι σε άλλο επίπεδο με μία μυρωδάτη συνταγή για σαβόρο.

Θα χρειαστείτε μικρά ψαράκια, μπαρμπούνια ή κουτσομούρες ή γόπες και φρέσκο ψωμί για να γευτείτε τη σάλτσα τους.

Θα χρειαστούμε:

Ενα φλυτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα και μία κουταλιά φρυγανιά ή σιμιγδάλι για να γίνουν κριτσανιστά

4 σκελ. σκόρδο φετούλες ή ολόκληρες για να βγουν αν ενοχλούν κάποιον

1 κ.γ. δεντρολίβανο, αν έχεις κλαράκια από γλάστρα δίνει άλλη γλύκα

1/2 φλ. ξύδι

2 κουταλιές μέλι ή πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι, όσο τραβάει ο ουρανίσκος

Η σάλτσα για να συνοδέψετε τα τηγανητά ψαράκια

Στη σάλτσα ταιριάζουν απίθανα και λίγες μαύρες σταφίδες

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι, τα ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να μην πετάει το λάδι κατά το τηγάνισμα

Αλατοπιπερώνουμε τα ψαράκια και τα πανάρουμε στο μείγμα από το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Σε ένα τηγάνι με χοντρή βάση, που διατηρεί παντού τη θερμοκρασία του, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ψάρια σε δόσεις για να πετύχουμε την κρούστα.

Απίθανος καλοκαιρινός μεζές: Συνταγή για τηγανητά ψαράκια σαβόρο – Μελωμένα και κριτσανιστά

Οταν ροδοκοκκινίσουν τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ

Οταν ολοκληρωθεί το τηγάνισμα των ψαριών, βάζουμε στο καυτό λάδι (αν χρειαστεί προσθέτουμε λάδι) το σκόρδο και το δεντρολίβανο και σβήνουμε με το ξύδι και το πετιμέζι.

Οταν η σάλτσα μελώσει, βάζουμε τις σταφίδες, περιχύνουμε τα ψάρια και διακοσμούμε με μαϊντανo και φυλλαράκια βασιλικού.

Καλή απόλαυση!

6χρονο αγοράκι πέθαvε στον ύπνο του αφού χτύπησε στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στο σχολείο

Σύζυγος του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Γιάννη Βλαστάρη, η γυναίκα που έπεσε στο κενό

Καιρός: Αζορικός Αντικυκλώνας κατεβάζει κρύο και χιόνια – Ολοένα και πιο κοντά σε Λευκά Χριστούγεννα

Να τι μας περιμένει το 2025: Ο Κώστας Λεφάκης λέει τα πάντα για τη νέα χρονιά για κάθε ζώδιο – Για ποια 2 έρχονται δύσκολα

Το συγκινητικό «αντίο» του Βασίλη Μπισμπίκη στον Δημήτρη Ήμελλο

Προτεινόμενα