Απίθανος καλοκαιρινός μεζές: Συνταγή για τηγανητά ψαράκια σαβόρο – Μελωμένα και κριτσανιστά

by Τόνια Τζαφέρη
Απίθανος καλοκαιρινός μεζές: Συνταγή για τηγανητά ψαράκια σαβόρο – Μελωμένα και κριτσανιστά

Τηγανητά ψαράκια: Πως να πετύχεις τον πιο απολαυστικό μεζέ

Η απόλυτη απόλαυση του καλοκαιρινού μεζέ, σε μια συνταγή για εύκολο τηγάνισμα:

Μεσημεράκι ή βράδυ, με τσίπουρο, ουζάκι ή ένα ποτήρι δροσερό κρασί, το τηγανιτό ψαράκι έχει την τιμητική του. Ακολουθεί υπέροχη συνταγή

Απίθανος καλοκαιρινός μεζές: Συνταγή για τηγανητά ψαράκια σαβόρο – Μελωμένα και κριτσανιστά

Αν υπάρχει διάθεση και χρόνος μπορείτε να πάτε το τηγανιτό ψαράκι σε άλλο επίπεδο με μία μυρωδάτη συνταγή για σαβόρο.

Θα χρειαστείτε μικρά ψαράκια, μπαρμπούνια ή κουτσομούρες ή γόπες και φρέσκο ψωμί για να γευτείτε τη σάλτσα τους.

Θα χρειαστούμε:

Ενα φλυτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα και μία κουταλιά φρυγανιά ή σιμιγδάλι για να γίνουν κριτσανιστά

4 σκελ. σκόρδο φετούλες ή ολόκληρες για να βγουν αν ενοχλούν κάποιον

1 κ.γ. δεντρολίβανο, αν έχεις κλαράκια από γλάστρα δίνει άλλη γλύκα

1/2 φλ. ξύδι

2 κουταλιές μέλι ή πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι, όσο τραβάει ο ουρανίσκος

Η σάλτσα για να συνοδέψετε τα τηγανητά ψαράκια

Στη σάλτσα ταιριάζουν απίθανα και λίγες μαύρες σταφίδες

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι, τα ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να μην πετάει το λάδι κατά το τηγάνισμα

Αλατοπιπερώνουμε τα ψαράκια και τα πανάρουμε στο μείγμα από το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Σε ένα τηγάνι με χοντρή βάση, που διατηρεί παντού τη θερμοκρασία του, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ψάρια σε δόσεις για να πετύχουμε την κρούστα.

Απίθανος καλοκαιρινός μεζές: Συνταγή για τηγανητά ψαράκια σαβόρο – Μελωμένα και κριτσανιστά

Οταν ροδοκοκκινίσουν τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ

Οταν ολοκληρωθεί το τηγάνισμα των ψαριών, βάζουμε στο καυτό λάδι (αν χρειαστεί προσθέτουμε λάδι) το σκόρδο και το δεντρολίβανο και σβήνουμε με το ξύδι και το πετιμέζι.

Οταν η σάλτσα μελώσει, βάζουμε τις σταφίδες, περιχύνουμε τα ψάρια και διακοσμούμε με μαϊντανo και φυλλαράκια βασιλικού.

Καλή απόλαυση!

Θλίψη στο Άργος: Εργαζόμενος στην καθαριότητα πέθανε εν ώρα εργασίας – Ήταν πατέρας 4 παιδιών

EKTAKTO – Φωτιά TΩΡA σε πασίγνωστο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ελλάδας: Σuναγερμός στην Πυροσβεστική

«Λάκη, σε ευχαριστώ που γύρισες»: Οι 26 λέξεις του Λαζόπουλου για τις οποίες αποθεώθηκε

Eκτακτη ανακoίνωση: Πpόσεχε αν έχεις λoγαριασμό στην Εθνική – Τι έχει συμβεί

Γέννησε πριν λίγο η Αλεξάνδρα Νίκα: Πατέρας για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός – To φύλο του μωρού

Προτεινόμενα