Απίθανος καλοκαιρινός μεζές: Συνταγή για τηγανητά ψαράκια σαβόρο – Μελωμένα και κριτσανιστά

Τηγανητά ψαράκια: Πως να πετύχεις τον πιο απολαυστικό μεζέ

Η απόλυτη απόλαυση του καλοκαιρινού μεζέ, σε μια συνταγή για εύκολο τηγάνισμα:

Μεσημεράκι ή βράδυ, με τσίπουρο, ουζάκι ή ένα ποτήρι δροσερό κρασί, το τηγανιτό ψαράκι έχει την τιμητική του. Ακολουθεί υπέροχη συνταγή

Αν υπάρχει διάθεση και χρόνος μπορείτε να πάτε το τηγανιτό ψαράκι σε άλλο επίπεδο με μία μυρωδάτη συνταγή για σαβόρο.

Θα χρειαστείτε μικρά ψαράκια, μπαρμπούνια ή κουτσομούρες ή γόπες και φρέσκο ψωμί για να γευτείτε τη σάλτσα τους.

Θα χρειαστούμε:

Ενα φλυτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα και μία κουταλιά φρυγανιά ή σιμιγδάλι για να γίνουν κριτσανιστά

4 σκελ. σκόρδο φετούλες ή ολόκληρες για να βγουν αν ενοχλούν κάποιον

1 κ.γ. δεντρολίβανο, αν έχεις κλαράκια από γλάστρα δίνει άλλη γλύκα

1/2 φλ. ξύδι

2 κουταλιές μέλι ή πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι, όσο τραβάει ο ουρανίσκος

Η σάλτσα για να συνοδέψετε τα τηγανητά ψαράκια

Στη σάλτσα ταιριάζουν απίθανα και λίγες μαύρες σταφίδες

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι, τα ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να μην πετάει το λάδι κατά το τηγάνισμα

Αλατοπιπερώνουμε τα ψαράκια και τα πανάρουμε στο μείγμα από το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Σε ένα τηγάνι με χοντρή βάση, που διατηρεί παντού τη θερμοκρασία του, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ψάρια σε δόσεις για να πετύχουμε την κρούστα.

Οταν ροδοκοκκινίσουν τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ

Οταν ολοκληρωθεί το τηγάνισμα των ψαριών, βάζουμε στο καυτό λάδι (αν χρειαστεί προσθέτουμε λάδι) το σκόρδο και το δεντρολίβανο και σβήνουμε με το ξύδι και το πετιμέζι.

Οταν η σάλτσα μελώσει, βάζουμε τις σταφίδες, περιχύνουμε τα ψάρια και διακοσμούμε με μαϊντανo και φυλλαράκια βασιλικού.

Καλή απόλαυση!

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων