Από άλλο πλανήτη: Αυτή η πατατόπιτα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό για την επόμενη μπουκιά
Η ιδανική συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι. Πρόκειται για μια πατατόπιτα χωρίς φύλλο με πλούσια κρέμα. Η γεύση της είναι από άλλο πλανήτη και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους δικούς σας με αυτή την πατατόπιτα. Η συνταγή είναι πανεύκολη και μπορούν να την φτιάξουν ακόμα και αρχάριοι.
Υλικά Συνταγής
- 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 500 γραμ. γάλα
- 3 σκ. σκόρδο
- 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γλ. πάπρικα καυτερή (η γλυκιά)
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- 8 πατάτες μέτριες
- 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 300 γραμ. μανιτάρια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100 γραμ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
Η συνταγή για την πιο λαχταριστή πατατόπιτα χωρίς φύλλο
Εκτέλεση
Η είδηση της ημέρας
- Για την εύκολη πατατόπιτα χωρίς φύλλο, προθερμαίνουμε πρώτα τον φούρνο. Θα ψήσουμε στους 180 ºC.
- Φτιάχνουμε την κρέμα. Σε κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το μπέικον. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα ρίχνουμε στις πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα (αφαιρούμε το σκόρδο).
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας. - Ψήνουμε την πατατόπιτα για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για επιπλέον 10′, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.
- Αφήνουμε την πατατόπιτα να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.