Απολαυστικό και δροσερό γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού και μπισκοτένια βάση – Έτοιμο πανεύκολα και γρήγορα

Γλυκό ψυγείου: Δεν θα το χορταίνεις για τους επόμενους μήνες

Όσο οι καλοκαιρινοί μήνες πλησιάζουν, τόσο πιο δροσερές τροφές και ροφήματα αναζητάμε… και ποσό μάλλον δροσερά γλυκά! Κατευθείαν από το φυγείο του σπιτιού μας και έτοιμα σε λίγα μόλις λεπτά.

Δροσερό και απολαυστικό γιαουρτογλυκό με πραλίνα φουντουκιού, μπισκοτένια βάση και το βασικότερο χωρίς ζάχαρη. Ένας υγιεινός πειρασμός που θα λατρέψουν όλοι αυτό το καλοκαίρι. 

  • 300 γρ πτι μπερ χωρίς ζάχαρη
  • 150 γρ βούτυρο
  • 1 ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 150 ml νερό+150 ml νερό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 300 γρ πραλίνα φουντουκιού με στέβια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 150 γρ μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού – Η εκτέλεση :

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  • Διαλύουμε το ζελέ σε 150 ml καυτό νερό.
  • Προσθέτουμε 150 ml κρύο νερό και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι.
  • Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού με στέβια και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε την μους πάνω από τα μπισκότα.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το κρύο ζελέ και δουλεύουμε.
  • Προσθέτουμε την μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με τρίμματα από σοκολάτα με στέβια.

Related posts

Viral ξανά ο Άκης Πετρετζίκης: Είπε το μυστικό για τέλειο κουρκούτι και τραγανό μπακαλιάρο σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου

Χαμός με τον Άκη Πετρετζίκη: Είπε για 1η φορά την συνταγή για την λαγάνα των 5 υλικών που γίνεται σε 20 λεπτάκια

«Μη ρίχνετε τα ψάρια κατευθείαν στο νερό: Ένας σεφ εστιατορίου μού έμαθε 3 συμβουλές που διατηρούν τα ψάρια φρέσκα μετά την απόψυξη»