Απολαυστικό και δροσερό γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού και μπισκοτένια βάση – Έτοιμο πανεύκολα και γρήγορα

Γλυκό ψυγείου: Δεν θα το χορταίνεις για τους επόμενους μήνες

Όσο οι καλοκαιρινοί μήνες πλησιάζουν, τόσο πιο δροσερές τροφές και ροφήματα αναζητάμε… και ποσό μάλλον δροσερά γλυκά! Κατευθείαν από το φυγείο του σπιτιού μας και έτοιμα σε λίγα μόλις λεπτά.

Δροσερό και απολαυστικό γιαουρτογλυκό με πραλίνα φουντουκιού, μπισκοτένια βάση και το βασικότερο χωρίς ζάχαρη. Ένας υγιεινός πειρασμός που θα λατρέψουν όλοι αυτό το καλοκαίρι. 

  • 300 γρ πτι μπερ χωρίς ζάχαρη
  • 150 γρ βούτυρο
  • 1 ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 150 ml νερό+150 ml νερό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 300 γρ πραλίνα φουντουκιού με στέβια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 150 γρ μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού – Η εκτέλεση :

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  • Διαλύουμε το ζελέ σε 150 ml καυτό νερό.
  • Προσθέτουμε 150 ml κρύο νερό και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι.
  • Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού με στέβια και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε την μους πάνω από τα μπισκότα.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το κρύο ζελέ και δουλεύουμε.
  • Προσθέτουμε την μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με τρίμματα από σοκολάτα με στέβια.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα