Άψητα φαγητά τέλος: Το μυστικό για να μην σας βγαίνουν άψητα τα κέικ και οι πίτες

Άψητα φαγητά τέλος: Το κόλπο για να μην ξανα βγει άψητο το κέικ

Σε όλους έχει συμβεί στα πρώτα μαγειρικά μας βήματα να βγάζουμε άψητα κείκ και άψητες πίτες. Επειδή το αφήναμε για αρκετή ώρα στον φούρνο πιστεύαμε ότι έχει ψηθεί αρκετά καλά.

Αυτό συμβαίνει κυρίως σε όσους ασχολούνται αραιά και που με την μαγειρική και δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την άνεση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται, ειδικά στον τομέα του ψησίματος. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά το μυστικό για ένα καλό ψήσιμο είναι ακριβώς αυτό: η αυτοπεποίθηση. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να κοιτάζετε πραγματικά το φαγητό, συχνά και από παντού.

Άψητα φαγητά τέλος: Ο μοναδικός τρόπος για το τέλειο ψήσιμο

Ακόμα και αν το μαχαίρι βγει καθαρό από μέσα, αν το κέικ σας είναι «χλωμό» σε χρώμα, δεν έχει τελειώσει το ψήσιμό του. αφήστε το να ψηθεί για άλλα 2-3 λεπτά, ή όχι χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο, χρυσοκαφέ χρώμα.

Είναι προτιμότερο να σας αρπάξει λίγο στις γωνίες, παρά να μείνετε με ένα «λαστιχένιο», άψητο φαγητό, με υγρό περιεχόμενο και άσχημη εμφάνιση.

Μόλις το κάνετε αυτό μερικές φορές με διάφορα φαγητά, θα πάρετε αμέσως το κολάι και η διαδικασία του ψησίματος θα γίνει δεύτερη φύση σας.

Η είδηση της ημέρας

Ισπανικό κέικ με ζαχαρούχο γάλα και λεμόνι

Αγαπάμε το κεικ, γιατί είναι αφράτο, λαχταριστό και το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους και υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορούμε να κάνουμε για να φτιάξουμε πεντανόστιμες παραλλαγές.

Μία από αυτές, που αξίζει, να δοκιμάσετε είναι το ισπανικό κέικ με λεμόνι και ζαχαρούχο γάλα. Εύκολο, λαχταριστό και ό,τι πρέπει για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • 400 g πηχτό ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 4 αυγά (μεσαία)
  • 50 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 125 g αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 20 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ρίξτε το γάλα σε ένα μπολ. Χτυπήστε τα αυγά προσθέτοντάς τα ένα-ένα, με ένα σύρμα ή με μίξερ χειρός. Στη συνέχεια, προσθέστε επιμελώς 50g βούτυρο.
  • Πλύντε το λεμόνι, ξύστε τη φλούδα στον λεπτό τρίφτη και στύψτε το, για να βγουν δύο κουταλιές της σούπας χυμός.
  • Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό στην κρέμα.
  • Αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Κοσκινίζοντάς το, προσθέστε το στην κρέμα και ανακατέψτε γρήγορα.
  • Βουτυρώστε το κάτω μισό του δοχείου με το υπόλοιπο βούτυρο (20 g).
  • Ρίξτε μέσα τη ζύμη του κέικ και ισιώστε με μια σπάτουλα.
  • Κλείστε το καπάκι.
  • Ορίστε το πρόγραμμα baking (ψήσιμο), επιλέξτε medium (μεσαίος) και πατήστε Start (Έναρξη).
  • Μόλις ακουστεί ο ήχος, ανοίξτε το καπάκι και βγάλτε το δοχείο. Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για λίγο μέσα στο δοχείο.
  • Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το σε μια μεγάλη πιατέλα με μία κίνηση. Ακουμπήστε ένα άλλο πιάτο ή μια πιατέλα για κέικ πάνω από το γλυκό. Αναποδογυρίστε και βγάλτε την πιατέλα που ήταν κάτω από το κέικ.
  • Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα