Αρμπαρόριζα: Ενδείκνυται για εκείνους που υποφέρουν από κατάθλιψη – Είναι επουλωτικό, διουρητικό και αντιδιαβητικό

Αρμπαρόριζα: Οι ευεργετικές ιδιότητες του φυτού

Πρόκειται για ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των γερανοειδών και τονώνει το νευρικό σύστημα και είναι επουλωτικό, διουρητικό και αντιδιαβητικό. Επιπλέον, η κατανάλωση του φυτού ενδείκνυται για εκείνους που υποφέρουν από κατάθλιψη, υπερένταση, πέτρα των νεφρών και διαβήτη, ενώ μειώνει τη χοληστερίνη.

Η φαρμακευτική χρήση της αρμπαρόριζας

Θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδότητες ως βότανο. Έτσι, το αφέψημα από αρμπαρόριζα θεωρείται ότι έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, βοηθάει στην ανακούφιση από τη ναυτία και τις ημικρανίες. Μακροχρόνιες έρευνες έδειξαν ότι το αφέψημα από αρμπαρόριζα έχει χαλαρωτικές ιδιότητες όπως και το χαμομήλι και βοηθά ενάντια στο στρες και δρα σαν ηρεμιστικό, ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας, δρα ενάντια στη ναυτία και μειώνει τη χοληστερόλη.

Επίσης, λόγω της αντιβακτηριακής του δράσης βοηθά στην ακμή, όπως πλένουμε το πρόσωπο με το χαμομήλι. Τα αιθέρια έλαιο της αρμπαρόριζας χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία, αρωματοθεραπεία και σαν εντομοαπωθητικά.

Μπορούμε να φτιάξουμε το αφέψημα με φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα, όπως φτιάχνουμε όλα τα αφεψήματα. Θα βάλουμε τα φύλλα σε καυτό νερό και θα το αφήσουμε μέχρι να αφήσει τα αρώματά του. Μπορούμε να το πιούμε σκέτο ή να προσθέσουμε και άλλα αρωματικά όπως κανέλα, γαρίφαλα κλπ.

Ο τρόπος για να φτιάξουμε αφέψημα

Υλικά για 4 φλυτζάνια:
– 1 λίτρο νερό
– 4 φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας
– 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
– 2 γαρίφαλα
– 1 σακουλάκι πράσινο τσάι ή άλλο τσάι

Εκτέλεση:
– Βάζουμε όλα τα υλικά σε τσαγιερό ή γυάλινη κανάτα τσαγιού και ρίχνουμε το καυτό νερό.
– Το αφήνουμε για πέντε ή περισσότερα λεπτά να βγάλει τα αρώματά του.
– Μπορούμε να το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
– Αφού το σουρώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρουμε.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων