Αρωματική τυρόπιτα: Χωρίς φύλλο με χαμηλά λιπαρά και έτοιμη μόνο σε 20′

Αρωματική τυρόπιτα: Πανεύκολη και έτοιμη στο πι και φι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, χωρίς μπελάδες και έτοιμη σε είκοσι λεπτά. Έχει χαμηλά λιπάρα και το αποτέλεσμα είναι ονειρικό.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  • 750 γρ. γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού – στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ)
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
  • 3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • πάπρικα σε νιφάδες

Η συνταγή για την αρωματική τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Διαδικασία

  • Για την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πολέντας-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.
  • Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Σερβίρουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο ζεστή, σε κομμάτια και συνοδεύουμε με μια λαχανοσαλάτα.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων