Αυγοφέτες της γιαγιάς αλλά μοντέρνες: Γεμιστές αλμυρές και γλυκιές… για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Αυγοφέτες της γιαγιάς αλλά μοντέρνες: Γεμιστές αλμυρές και γλυκιές… για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Αυγοφέτες: Ο απόλυτος τρόπος για να τις μαγειρέψετε

Οι αυγοφέτες μπορεί να φαντάζει ένα απλό φαγητό και μία πολύ απλή συνταγή, όμως υπάρχει τρόπος για να τις εκμοντερνίσετε καθώς μπορείτε να τα απολαύσετε τυλιχτές και ως κρέπα. Αυτό που αλλάζει σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι ενώ οι γιαγιαδίστικες αυγοφέτες αξιοποιούσαν το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες χωρίς γέμιση (συνήθως πασπαλίζονταν με ζάχαρη), τούτες εδώ χρειάζονται μαλακό ψωμί του τοστ και έναν πλάστη.

Πώς θα τις φτιάξετε: Θα αφαιρέστε την κόρα ή θα προμηθευτείτε εξαρχής ψωμί του τοστ χωρίς κόρα. Με τον πλάστη απλώς θα πιέσετε κάθε φέτα ψωμιού του τοστ να λεπτύνει όσο πάει. Στη συνέχεια θα απλώσετε επάνω τους τη γέμιση της αρεσκείας σας, που μπορεί να είναι γλυκιά ή αλμυρή, ανάλογα την ώρα και την όρεξή σας ή αυτοσχεδιάζοντας με τα υλικά που έχετε ήδη στο ψυγείο και το ντουλάπι. Μετά θα τις κλείσετε σε σφιχτό ρολό και θα τις περάσετε από το μείγμα αυγών-γάλακτος (2 αυγά χτυπημένα με 1/2 φλιτζάνι γάλα). Θα τις ψήσετε να ροδίσουν γύρω γύρω σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και έτοιμες!

Αυγοφέτες της γιαγιάς αλλά μοντέρνες: Γεμιστές αλμυρές και γλυκιές… για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Δείτε 7 ιδέες για να γεμίσετε τις αυγοφέτες

Στην περίπτωση αυτή η φαντασία σας και το τι αρέσει στα παιδιά σας είναι ο καλύτερος οδηγός, ωστόσο δείτε μερικές γεμίσεις

Βασικά υλικά: ψωμί του τοστ, 2 αυγά χτυπημένα σε κάτι λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα, βούτυρο ή άλλη λιπαρή ύλη για το τηγάνισμα.

ΓΕΜΙΣΗ 1 Θα χρειαστείτε επιπλέον τυρί του τοστ, λουκάνικα Φρανκφούρτης, μουστάρδα, κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα ντομάτας

Αλείφετε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη, με μουστάρδα και κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας. Απλώνετε από μία ή δύο φέτες τυρί του τοστ, βάζετε μέσα από ένα λουκάνικο. Κάνετε κάθε φέτα ρολό. Τις βουτάτε στο μείγμα αυγού-γάλακτος. Τις τηγανίζετε ελάχιστα μέχρι να ροδίσουν και έτοιμες!

Αυγοφέτες της γιαγιάς αλλά μοντέρνες: Γεμιστές αλμυρές και γλυκιές… για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

ΓΕΜΙΣΗ 2 Αυγοφέτες με μήλα ή αχλάδια. Θα χρειαστείτε επιπλέον 1-2 μήλα ή αχλάδια σε κομματάκια, ζάχαρη, κανέλα, μαρμελάδα βερίκοκο

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρούτα. Τα πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και τα σοτάρετε ελαφρά σε ελάχιστο βούτυρο. Αλείφετε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη, με λίγη μαρμελάδα. Απλώνετε γέμιση από φρούτα χωρίς να τη φτάσετε άκρη άκρη για να μη σας χυθεί στο ρολάρισμα. Κάνετε κάθε φέτα ρολό. Τις βουτάτε στο μείγμα αυγού-γάλακτος. Τις πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα, τις τηγανίζετε ελάχιστα μέχρι να ροδίσουν και έτοιμες!

ΓΕΜΙΣΗ 3 Με ζαμπόν και τυρί 

Υλικά Συνταγής

  • 8 φέτες μαλακό ψωμί του τοστ
  • 2 αυγά χτυπημένα σε κάτι λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 8 φέτες ζαμπόν σε φέτες (ή γαλοπούλα)
  • 8 φέτες τυρί του τοστ
  • βούτυρο ή άλλη λιπαρή ύλη για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Πιέζετε με τον πλάστη κάθε φέτα ψωμί να λεπτύνει όσο πάει.
  • Απλώνετε σε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη, μια φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. Αν θέλετε βάζετε και δεύτερη φέτα τυριού και από λίγη μουστάρδα (προαιρετικά). 
  • Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε μία μία στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε σε καυτό βούτυρο (ή ό,τι χρησιμοποιήσετε) μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε τις ιδέες για την γέμιση σε γλυκιές αυγοφέτες

ΓΕΜΙΣΗ 4 Αυγοφέτες με μπανάνα, μέλι και φρέσκο τυρί-κρέμα. Θα χρειαστείτε επιπλέον 1-2 μπανάνες κομμένες στη μέση οριζόντια και στη συνέχεια κάθε μισή μπανάνα κάθετα, φρέσκο τυρί-κρέμα, μέλι

Αλείφετε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη με φρέσκο τυρί-κρέμα. Στη συνέχεια το αλείφετε με μέλι. Βάζετε μέσα από ένα κομμάτι μπανάνα (στην ουσία 1/4 μπανάνας κομμένο μακρόστενο). Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.

Αυγοφέτες της γιαγιάς αλλά μοντέρνες: Γεμιστές αλμυρές και γλυκιές… για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

ΓΕΜΙΣΗ 5 Αυγοφέτες με φέτα και ανθότυρο. Θα χρειαστείτε επιπλέον τυρί φέτα και ανθότυρο, λίγο πιπέρι, κάποιο φρέσκο μυρωδικό προαιρετικά

Λιώνετε τη φέτα και το ανθότυρο με πιρούνι σε αναλογία 2 προς 1. Αλείφετε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη με το μείγμα των λευκών τυριών και πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και το μυρωδικό (αν βάλετε). Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.

Αυγοφέτες της γιαγιάς αλλά μοντέρνες: Γεμιστές αλμυρές και γλυκιές… για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

ΓΕΜΙΣΗ 6 Αυγοφέτες με διάφορες μαρμελάδες ή μέλι. Θα χρειαστείτε επιπλέον τη μαρμελάδα της αρεσκείας ή το μέλι και φρέσκο τυρί-κρέμα (ή κότατζ τσιζ)

Αλείφετε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη με φρέσκο τυρί-κρέμα. Στη συνέχεια την αλείφετε με όποιο γλυκό σας αρέσει. Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τη βουτάτε στο μείγμα αυγού-γάλακτος. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.

ΓΕΜΙΣΗ 7 Αυγοφέτες με μερέντα. Θα χρειαστείτε επιπλέον μερέντα ή νουτέλα, μπισκότο χοντροτριμμένο ή καρυδόψιχα τριμμένη

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμό για να δείτε τη λαχταριστή συνταγή.

Αυγοφέτες της γιαγιάς αλλά μοντέρνες: Γεμιστές αλμυρές και γλυκιές… για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Ειρήνη Μουρτζούκου: Πασίγνωστη δημοσιογράφος την πήγε να καταθέσει μήνυση πριν τη συλλάβουν

Έξαλλος ο Γκλέτσος έκλεισε το τηλέφωνο on air – «Τις ανεμογεννήτριες τις ξέρω καλά, με πίεσε ο χρόνος» (video)

Όλη η Ελλάδα βλέπει αυτή την εκπομπή στο κανάλι OPEN: Σαρώνει σε τηλεθέαση & τα άλλα κανάλια τρώνε τη σκόνη του

Καιρός: Πολικό jet stream φέρνει χιόνια μέσα στις πόλεις – Πού θα το «στρώσει» σε λίγες ώρες

Εύα Καϊλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Αυτός είναι ο λόγος που δεν προχωρούν σε διαζύγιο

Προτεινόμενα