Πατάτες φούρνου: Η ωραιότερη συνταγή
Σας έχουμε την ωραιότερη, την ευκολότερη και νοστιμότερη συνταγή για πατάτες, όλων των εποχών. Πρόκειται για τις ανάρπαστες πατάτες φούρνου με μπύρα. Τραγανές σαν τηγανητές και μέσα μελωμένες, μαλακές και παντανόστιμες.
Η συνταγή για τις πατάτες φούρνου
Υλικά
- 8 πατάτες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (χυμός)
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κουτάκι μπύρα
- ρίγανη αποξηραμένη ή φρέσκια
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Η είδηση της ημέρας
- Για τις πατάτες φούρνου με μπύρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, να γίνουν μία στρώση, και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μπύρα.
- Σκεπάζουμε τις πατάτες μπύρας με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά, σκεπασμένες τις πατάτες φούρνου με μπύρα με αλουμινόχαρτο. Μετά από τα 50 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.