Αξίζει να τις δοκιμάσετε: Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές – Τραγανές με μπύρα που όμοιες τους δεν έχεις φάει ποτέ

Πατάτες φούρνου: Η ωραιότερη συνταγή

Σας έχουμε την ωραιότερη, την ευκολότερη και νοστιμότερη συνταγή για πατάτες, όλων των εποχών. Πρόκειται για τις ανάρπαστες πατάτες φούρνου με μπύρα. Τραγανές σαν τηγανητές και μέσα μελωμένες, μαλακές και παντανόστιμες.

Η συνταγή για τις πατάτες φούρνου

Υλικά

  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • ρίγανη αποξηραμένη ή φρέσκια
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Για τις πατάτες φούρνου με μπύρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, να γίνουν μία στρώση, και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μπύρα.
  • Σκεπάζουμε τις πατάτες μπύρας με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά, σκεπασμένες τις πατάτες φούρνου με μπύρα με αλουμινόχαρτο. Μετά από τα 50 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα