Μπιφτέκια για καλοφαγάδες: Το μυστικό κρύβεται στην επιλογή του κιμά – Η λαχταριστή συνταγή με γέμιση κρέμα τυριού

Μπιφτέκια για καλοφαγάδες: Ζουμερά και αφράτα

Τα μπιφτέκια είναι σταθερή αξία για ένα θρεπτικό γεύμα. Ωστόσο αν έχετε βαρεθεί την παραδοσιακή εκδοχή τους, αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει.

Άμα θέλετε να εντυπωσιάσετε και να μαγειρέψετε κάτι λαχταριστό και πεντανόστιμο για τους αγαπημένους σας, τότε σας έχουμε την λύση. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια με μαλακό τυρί και δώστε βάση στο μυστικό που κρύβεται παρακάτω. Είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά.

Υλικά

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • σόδα αναψυκτικό (αν χρειαστεί)
  • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

Η συνταγή για να φτιάξετε τα μπιφτέκια για καλοφαγάδες

700γρ. μοσχαρίσιος κιμάς και 300 γρ. χοιρινό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και το αφήνετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, μουσκεύετε και στύβετε πολύ καλά το ψωμί. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Αν η ζύμη σας δεν είναι πολύ αφράτη αλλά είναι σφιχτή προσθέστε λίγη σόδα (αναψυκτικό) ή λίγο νερό και ζυμώστε ξανά να ενσωματωθεί.

Πλάθετε μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια (160 γρ. περίπου το ένα). Τα τοποθετείτε ένα ένα σε ένα βαθύ πιάτο και κάνετε με τα χέρια σας μια μικρή γούβα, στην οποία τοποθετείτε μια γεμάτη κουταλιά μαλακό τυρί κρέμα.

Παίρνετε προσεχτικά το μπιφτέκι και σκεπάζετε με τον κιμά το τυρί το οποίο βρίσκετε στο κέντρο του μπιφτεκιού. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων