Μπιφτέκια με καραμελωμένα κρεμμύδια: Αφράτα, γευστικά και έτοιμα σε λίγα λεπτά

Μπιφτέκια με καραμελωμένα κρεμμύδια: Υλικά συνταγής

Μπιφτέκια με καραμελωμένα κρεμμύδια: 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια
4 κσ βούτυρο
1 κσ χοντρό αλάτι
1/4 κσ πιπέρι μαύρο
2 κσ ξύδι μπαλσάμικο
1/2 κούπα τσένταρ τριμμένο
2 κσ φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγη ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής μπιφτεκιών καραμελωμένα κρεμμύδια

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τις 2 κσ βούτυρο από τις 4 σε μέτρια θερμοκρασία.


Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και ανακατεύουμε.


Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 40 με 50 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς συνεχώς, και μέχρι να μειωθούν αρκετά σε μέγεθος και να καραμελώσουν ωραία.

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και προσθέτουμε το πιπέρι, το ξύδι, το τσένταρ και τον μαϊντανό, τα καραμελωμένα κρεμμύδια αφού κρυώσουν λίγο, ανακατεύουμε και πλάθουμε μπιφτέκια.


Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τις άλλες δύο κσ βούτυρο λιωμένες και βάζουμε τα μπιφτέκια μας.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά, ανάλογα πάντα τον φούρνο.

Ελέγχουμε στη μέση του χρόνου και γυρνάμε τα μπιφτέκια μας.

Έτοιμοι για τα καλύτερα μπιφτέκια που φτιάξατε ποτέ;
Δοκιμάστε τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε όταν δείτε την απόλαυση στα πρόσωπα όσων τα δοκιμάσουν.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα