Μπιφτέκια με σιμιγδάλι: Η πιο νόστιμη συνταγή για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φτιάξει ποτέ

by Newsroom i-diakopes.gr
Μπιφτέκια με σιμιγδάλι: Η πιο νόστιμη συνταγή για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φτιάξει ποτέ

Μπιφτέκια με σιμιγδάλι: Η συνταγή που πρέπει να ξέρετε για ένα ζουμερό αποτέλεσμα στα μπιφτέκια σας

Η συνταγή για μπιφτέκια με σιμιγδάλι στο τηγάνι, είναι μια συνταγή που πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε τα μπιφτέκια σας να βγαίνουν ζουμερά και αφράτα. Η συνταγή συνδυάζεται με όλες τις γαρνιτούρες είτε ρύζι είτε σαλάτες γιατί πάει με τα πάντα.

Μη χάσετε ευκαιρία να κάνετε αυτή τη συνταγή, η οποία θα εντυπωσιάσει μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.

Μπιφτέκια με σιμιγδάλι: Η πιο νόστιμη συνταγή για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φτιάξει ποτέ

Υλικά

  • κιμάς μοσχαρίσιος 1κ μια φορά περασμένο
  • αυγά 2
  • κρεμμύδι 1 μεγάλο (ή 2 μέτρια) στο τρίφτη
  • σκόρδο 2 στο τρίφτη
  • ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
  • γάλα 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ φρέσκο
  • ξύδι 2 κσ
  • σιμιγδάλι 5 κσ γεμάτες ψιλό
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι μπόλικο
  • ρίγανη κατά βούληση
  • ηλιέλαιο όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά. Αφού κάνουμε ένα ομογενές μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου ή ολόκληρο το βράδυ. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
  • Δοκιμάζουμε πάντα σε ένα μικρό τηγάνι τον κιμά και συμπληρώνουμε με ότι λείπει, έτσι ώστε να βγει όπως το θέλουμε στην γεύση. Το μάτι του φούρνου πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά και εμείς θα πρέπει να είμαστε πάνω από το τηγάνι, για να μην μας καούν.

Νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη

Μπιφτέκια με σιμιγδάλι: Η πιο νόστιμη συνταγή για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φτιάξει ποτέ

Η είδηση της ημέρας

Υλικά (12 μπιφτέκια)

  • 200-220 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 7 κ.σ. βρώμη
  • 2 κλωνάρια άνηθο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2-3 πρέζες ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 μεσαίο αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

  • Κόβουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 15 λεπτά ακριβώς.
  • Όσο βράζουν οι πατάτες βάζουμε στο multi το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τα πολτοποιούμε.
  • Αδειάζουμε το κιμά σ’ ένα μεγάλο μπολ από πάνω ότι πολτοποιήσαμε στο multi.
  • Παίρνουμε το χυμό του λεμονιού και το βάζουμε στην άκρη σ’ ένα ποτήρι.
  • Βάζουμε το ξύσμα του λεμονιού στον κιμά.
  • Προσθέτουμε στον κιμά το γάλα, το αυγό και το ελαιόλαδο.
  • Βγάζουμε τις πατάτες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σ’ ένα ταψί φούρνου.
  • Στο ποτήρι με το χυμό λεμονιού προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα και συμπληρώνουμε μέχρι πάνω με ελαιόλαδο.
  • Τώρα πίσω στο κιμά. ανακατεύουμε καλά και στη φάση αυτή συμπληρώνουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά ή με τριμμένη βρώμη στο multi.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια με τις παλάμες μας, αν κολλάει πολύ στο χέρι βάλτε 1 κ.σ. ελαιόλαδα και ανακατέψτε πάλι.
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
  • Περιχύνουμε ομοιόμορφα το ποτήρι με το χυμό λεμονιού που έχουμε κρατήσει πάνω από τα μπιφτέκια ώστε να πάει και στις πατάτες που είναι από κάτω, αλλά και να πάρει και τη γεύση ελαφρώς το μπιφτέκι στο ψήσιμο.
  • Θέλει 1 ώρα ψήσιμο αλλά στα 30 λεπτά θα γυρίσετε όλα τα μπιφτέκια και θα τα αφήσετε για άλλα 30 λεπτά.

Προτεινόμενα