Μπιφτέκια ταψιού με τυρί: Η συνταγή που κάνει τη διαφορά και απογειώνει τη γεύση

Μπιφτέκια: Η συνταγή για να τα κάνετε γεμιστά με τυρί

Μία νέα υπέροχη συνταγή για μπιφτέκια καταγράφεται στο παρακάτω άρθρο. Φτιάξτε μπιφτέκι γεμιστό με φέτα και θα μας θυμηθείτε.

Τα υλικά για τα μπιφτέκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη με τους ζωμούς τους
  • 1 αυγό
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10-12 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γ. καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
  • 4 φρυγανιές μουλιασμένες σε νερό ή γάλα και καλά στυμμένες
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο για το μείγμα + λίγο επιπλέον για ράντισμα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 250 γρ. φέτα, χονδροθρυμματισμένη
  • 4-5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Η εκτέλεση της συνταγής για τα μπιφτέκια

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνετε αρκετή ώρα να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και έχετε ένα αφράτο μείγμα. Αν έχετε χρόνο σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ελαφρώς ένα στρογγυλό μέτριο ταψί που να χωράει στη βάση του μια σχετικά λεπτή στρώση με το μισό μείγμα κιμά.
  3. Παίρνετε το μισό από το μείγμα και το απλώνετε στη βάση του ταψιού, πιέζοντάς το με τις παλάμες σας να καλύψει τον πυθμένα του ταψιού ισόπαχα. Από πάνω σκορπίζετε ομοιόμορφα την φέτα και, προαιρετικά, τα σύκα.
    Στρώνετε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας σας και απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα. Το πλάθετε έτσι, ώστε να έχει ακριβώς το μέγεθος του ταψιού. Αναποδογυρίζετε με προσοχή το λαδόχαρτο για να πέσει το μείγμα ακριβώς πάνω στη γέμιση.
  4. Το διορθώνετε με το χέρι σας αν έχει μείνει κάποιο κενό στην επιφάνεια και το πιέζετε προς τα κάτω περιμετρικά στις άκρες για να ενωθεί με τη κάτω στρώση κιμά. Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να κάνει κρούστα και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων