Μπιφτέκια της Αργυρώς: Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό για τα πιο αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια

Μπιφτέκια της Αργυρώς: Αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και η εκτέλεση της συνταγής

Μπιφτέκια της Αργυρώς: Τα μπιφτέκια είναι ένα ιδιαίτερα εύκολο και νόστιμο φαγητό. Τα τρώνε όλοι, η προετοιμασία τους είναι πανεύκολη και τρώγονται με δεκάδες τρόπους. Η δε γαρνιτούρα που μπορεί να τα συνοδεύεσει είναι από πατάτες και ρύζι μέχρι καλαμπόκι και σαλάτα.

Όσο καλά κι αν γνωρίζετε να φτιάχνετε μπιφτέκια, υπάρχει ένα μυστικό υλικό που μπορεί να απογειώσει τη νοστιμιά τους. Αυτό είναι το ξύδι! Εάν προσθέσετε ελάχιστο ξύδι στα μπιφτέκια σας, αυτά θα είναι πιο νόστιμα και αφράτα από ποτέ.

Υλικά συνταγής των μπιφτεκιών της Αργυρώς

Για τα μπιφτέκια θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 τριμμένα κρεμμύδια
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • 3 φέτος μπαγιάτικο μουσκεμένο ψωμί
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλι της σούπας ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τις πατάτες θα χρειαστείτε:

  • 8 πατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • τον χυμό από 2 λεμόνια
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής των μπιφτεκιών της Αργυρώς

1. Αρχικά καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.

2. Τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά, πέραν του νερού. Θα πρέπει να τις ανακατέψετε καλά για να πάει παντού η μαρινάδα.

3. Έπειτα, τις βάζετε στο ταψί και τις απλώνετε παντού.

4. Τις περιχύνετε με νερό, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Η είδηση της ημέρας

5. Εντωμεταξύ, βάζετε σε ένα μπολ τον μοσχαρίσιο κιμά ενώ τρίβετε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα τοποθετείτε και αυτά στο ίδιο μπολ. Θα πρέπει να βρέξετε καλά το μπαγιάτικο ψωμί, να το στεγνώσετε και να το τρίψετε στον κιμά.

6. Έπειτα, προστίθενται ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λάδι.

7. Ζυμώνετε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

8. Πλάθετε 10 με 12 κομμάτια και τα βάζετε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.

9. Το ψήσιμο συνεχίζεται για 30 λεπτά, αφού αφαιρεθεί πρώτα το αλουμινόχαρτο.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα