Μπισκοτογλυκό: Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή με πτιμπερ και κρέμα σοκολάτα

Μπισκοτογλυκό: Δείτε την Εκτέλεση της συνταγής

Μπισκοτογλυκό: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει ρευστή και ομοιογενής. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών έναν έναν, χτυπώντας δυνατά.

Χτυπάτε χωριστά την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την ενσωματώνετε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει.

Βράζετε το γάλα με το μπαστουνάκι της βανίλιας.

Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό, αφαιρείτε τη βανίλια. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μικρό, πυρίμαχο σκεύος και προσθέτετε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα χτυπώντας πάντα.

Δένετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο. Διαλύετε τον καφέ σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και κατόπιν βάζετε σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σκεύος μια στρώση πτι μπερ.

Τα περιχύνετε με λίγο καφέ.

Απλώνετε μία στρώση σοκολατένια κρέμα.

Επαναλαμβάνετε με μία στρώση μπισκότα, τα περιχύνετε με καφέ και απλώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Κατόπιν πάλι μπισκότα και σοκολατένια κρέμα και τελειώνετε με μπισκότα.

Πασπαλίζετε τα πλαϊνά του γλυκού με αμύγδαλα χοντροκομμένα και την επιφάνεια με κακάο και σπασμένα μπισκότα. Σερβίρετε ωραίο, κρύο απ’ το ψυγείο.

Υλικά για τη συνταγή του μπισκοτογλυκού

Υλικά για το γλυκό:

36-40 μπισκότα πτι μπερ
1 ½ κουταλιά της σούπας καφέ στιγμιαίο
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

2 κρόκοi αυγών
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
300 ml γάλα
1 μπαστουνάκι βανίλιας
Για την κρέμα σοκολάτας

300 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια
2 κρόκους αυγών
200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
αμύδαλα, κακάο, σπασμένο μπισκότο για το γαρνίρισμα

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων