Μπισκοτογλυκό της Αργυρώς: Μια συνταγή σκέτη κόλαση
Ένα πανεύκολο γλυκό αλλά πεντανόστιμο στην γεύση από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Τώρα που έχει μπει το καλοκαίρι, όλοι θέλουμε ένα γλυκό να μας δροσίσει και αυτο το μπισκοτογλυκό θα ικανοποιήσει τις λιγούρες για ένα γλυκάκι.
Υλικά
•1 φακελάκι κρέμα στιγμής
•1-1/2 φλ. κρύο γάλα
•3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
•250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
•1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
•3-4 μπανάνες ώριμες
Για την επικάλυψη
•60 γρ. σοκολάτα 60% λιωμένη
•2 φλ. άχνη
•2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
•λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
•2 κ.σ. γάλα
•3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
Οδηγίες για την συνταγη του μπισκοτογλυκού της Αργυρώς
Εκτέλεση
1. Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2′ με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
2. Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
3. Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μικρή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
4. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.
5.Για την επικάλυψη. Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.
Mερίδες: 9
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!!!