Μπουκιά και συχώριο: Εκμέκ με λαχταριστή κρέμα και σιροπιαστές φρυγανιές – Ονειρικό γλυκάκι ψυγείου για αρχάριους

Μπουκιά και συχώριο: Η συνταγή για εκμέκ που θα γίνει η αγαπημένη σας

Τι πιο καλύτερο από ένα παραδοσιακό γλυκάκι που με μια μικρή αλλαγή μπορούν να το φτιάξουν όλοι και γίνεται πανεύκολο; Αυτό το εκμέκ είναι του ονείρου με μια λαχταριστή κρέμα και με φρυγανιές βουτηγμένες στο σιρόπι. Θα σας αδειάσουν το ταψί στο πι και φι.

Υλικά

  • 30 φρυγανιές
  • 1φλ. ζάχαρη
  • 1φλ. νερό
  • 1κ.σ χυμό λεμονιού
  • 5κ.σ κορν φλάουρ
  • 500ml γάλα
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 425ml ζαχαρούχο γάλα

Η συνταγή για ένα εκμέκ με φρυγανιές που είναι μπουκιά και συχώριο

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ άπλωσε τις μισές φρυγανιές. Σε ένα κατσαρολάκι δέσε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για να γίνουν σιρόπι. Αφού δέσει, άφησε το λίγο να κρυώσει και έπειτα ρίξε το μισό στις φρυγανιές.
  • Περίμενε 2 λεπτά και έπειτα στρώσε και τις υπόλοιπες φρυγανιές από πάνω και ρίξε και το υπόλοιπο μισό σιρόπι. Άφησε τις φρυγανιές σου να απορροφήσουν καλά το σιρόπι και προχώρα με την κρέμα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κορν φλάουρ με 1/2φλ κρύο γάλα και ανακάτεψε.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος το ζαχαρούχο και τέλος το μείγμα με το κορν φλάουρ. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα σου και να έχει μια ωραία βελούδινη υφή.
  • Αφού δέσει και γίνει ωραία και λαχταριστή η κρέμα ρίξτην πάνω από τις φρυγανιές και άπλωσε με μια σπάτουλα καλά.
  • Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες. Στα μισά μπορείς να το βγάλεις και να απλώσεις από πάνω σαντιγί και έπειτα πάλι ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά!

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα