Μπουκιά και συχώριο: Η συνταγή με αυγά για γρήγορη μακαρονάδα ομελέτα στο πι και φι με μακαρόνια που περίσσεψαν

Μακαρονάδα ομελέτα: Πεντανόστιμη και έτοιμη στο πι και φι

Σας έχουν περισσέψει μακαρόνια αλλά δεν θέλετε να τα πετάξετε γιατί είναι κρίμα; Γι’ αυτό σας έχουμε την τέλεια συνταγή που είναι για μια πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με μακαρόνια.

Υλικά

  • 50 γρ. κασέρι
  • 80 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 6 αβγά
  • 120ml γάλα ή φυτικό γάλα
  • 1/2 κ.γ βασιλικός
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/8 κ.γ πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Μακαρονάδα ομελέτα: Εκτέλεση της συνταγής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (180C αντιστάσεις). Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με το κασέρι και τη μισή ποσότητα γραβιέρα. Τα ρίχνουμε στο πυρίμαχο και τοποθετούμε εδώ κι εκεί τα ντοματίνια, πιέζοντάς τα προς τα μέσα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το βασιλικό και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το σπαγγέτι με το μείγμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ομελέτα, να φουσκώσει λίγο και να σταθεροποιηθεί το κέντρο της.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.
  • Η ομελέτα μπορεί να γίνει με σκέτα ζυμαρικά, ή με οποιαδήποτε άλλη σάλτσα όπως κιμά, καρμπονάρα κλπ. Θέλουμε όμως να είναι σχετικά στεγνά, κάτι που θα συμβεί εφόσον το φαγητό μείνει στο ψυγείο και το ζουμί απορροφηθεί από τα ζυμαρικά.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα