Νηστίσιμη τυρόπιτα: Η πιο λαχταριστή συνταγή για τη νηστεία
Δεν χρειάζεται να στερηθούμε τη γεύση τώρα που νηστεύουμε γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε αυτή την πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα. Δεν πρόκειται να μείνει κομμάτι στο ταψί.
Συστατικά
Η είδηση της ημέρας
- 500 γρ. φύλλα βηρυτού ή κρούστας
- ηλιέλαιο
- 400 γρ. φέτα νηστίσιμη
- 300 ml σόδα
Νηστίσιμη τυρόπιτα: Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φύλλα στη μέση, λαδώνουμε 1 ταψί (30×40 εκ), βάζουμε 2 φύλλα λαδώνοντάς τα και προσθέτουμε λίγη φέτα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
- Τέλος λαδώνουμε γύρω-γύρω από την πίτα, την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια, προσθέτουμε τη σόδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 για περίπου 1 ώρα.
- Αν θέλουμε να κάνουμε αρτύσιμη τυρόπιτα βάζουμε αρτύσιμη φέτα αντί για νηστίσιμη.