Μπουκιά και συχώριο: Τα πιο λαχταριστά μπιφτέκια με γέμιση τυριού, ζουμερά και αφράτα

Μπουκιά και συχώριο: Η πιο νόστιμη συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτιάξετε τα μπιφτέκια που αγαπάμε όλοι. Γεμιστά μπιφτέκια με τυρί και όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλα τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όποιος τα γευτεί θα σας ζητάει τη συνταγή.

Υλικά

1 κιλό, μοσχαρίσιος κιμάς

2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια

2 αυγά

4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο σε γάλα

2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο μαϊντανέ

200 γρ. κίτρινο τυρί

½ φλ. ελαιόαλδο

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε το ψωμί με τα χέρια. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό και ζυμώνουμε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά λίγες ώρες στο ψυγείο.

Κόβουμε το τυρί σε φέτες. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τοποθετούμε ένα κομμάτι τυρί σε κάθε μπιφτέκι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Τα μυστικά για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια για να βγουν μπουκιά και συχώριο

Ένα από τα διασημότερα φαγητά είναι τα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο. Πώς όμως θα πετύχουν τα μπιφτέκια σας και στη γεύση και στην υφή; Πώς θα έχουν σωστή υγρασία και θα ψηθούν σωστά; Τα μυστικά για τέλεια μπιφτέκια στο φούρνο είναι εδώ.

Τα μυστικά για τα πιο ωραία μπιφτέκια στο φούρνο

-Διαλέγουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λίγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.

Αν προτιμάτε κιμά χωρίς λίπος, γιατί προσέχετε τη σιλουέτα σας, ζητήστε άπαχο κιμά και φτιάξτε αυτή τη συνταγή μου, τα μπιφτέκια super food με λαχανικά.

-Πάντα προσθέτουμε στον κιμά λίγο ξύδι. Αυτό σπάει τις ίνες του κιμά και κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα.

-Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με υγρά του, όπως και την ντομάτα με τα υγρά της. Τα υγρά τους είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.

-Μετά το ζύμωμα, βάζουμε τον κιμά, σκεπασμένο, για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κρέας, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια στο φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.

-Εκτός από ψωμί, φρυγανιά ή αλεσμένο παξιμάδι, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα του κιμα για μπιφτέκια, νιφάδες βρώμης ή πίτουρο βρώμης.

-Το αυγό δεν είναι πάντα απαραίτητο στα μπιφτέκια. Το αυγό δίνει στον κιμά την ιδιότητα να κρατάει πιο εύκολα το σχήμα που θέλουμε να του δώσουμε. Βάζουμε αυγό, πχ σε ένα γεμιστό μπιφτέκι που δεν θέλουμε να μας ανοίξει στο ψήσιμο ή σε ενα ρολό κιμά που θέλουμε να κρατήσει σχήμα του. Χωρίς αυγό, τα μπιφτέκια γίνονται πολύ πιο ελαφριά στη γεύση και πολύ πιο αφράτα στο ψήσιμο.

-Προσθέτουμε τα λαχανικά της επιλογής μας. Ανάλογα με το τι μας αρέσει και προτιμάμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μπιφτέκι μας ψιλοτριμμένο καρότο, ψιλοτριμμένο κολοκύθι, ψιλοκομμένο ή αλεσμένο μανιτάρι.

Όλα αυτά θα δώσουν έξτρα γεύση και νοστιμιά στα μπιφτέκια μας καθώς και υγρασία που είναι απαραίτητη για να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα