Μπουκιά και συχώριο: Τραγανή Μεσογειακή τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Ονειρική συνταγή με φέτα και ελιές

Μπουκιά και συχώριο: Θα σας αφήσει άφωνους για την επόμενη μπουκιά

Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο γρήγορη και πανεύκολη αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει τον ουρανίσκο σας. Πρόκειται για μια τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με φέτα και ελιές που θυμίζει άρωμα από την Μεσόγειο.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 500 γρ. φέτα μαλακή
  • λίγες μαύρες ελιές
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ρίγανη κατά προτίμηση φρέσκια ψιλοκομμένη
  • θυμάρι κατά προτίμηση φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

Η συνταγή για την Μεσογειακή τυρόπιτα που είναι μπουκιά και συχώριο

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό, αλατίζουμε, προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι α πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τα πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και στρώνουμε το μείγμα της πίτας. Βάζουμε από πάνω τις ελιές για γαρνιτούρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα