Μπουρέκι Κρήτης: Παραδοσιακή, σιροπιαστή πίτα με γλυκιά μυζήθρα

by Newsroom i-diakopes.gr
Μπουρέκι Κρήτης: Παραδοσιακή, σιροπιαστή πίτα με γλυκιά μυζήθρα

Μπουρέκι Κρήτης: Τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι θα ξετρελαθούν από την υπέροχη γλυκιά γεύση της σιροπιαστής πίτας!

Δοκιμάστε την!

Μπουρέκι Κρήτης: Υλικά συνταγής

  1. Μυζήθρα 1 κιλό γλυκιά
  2. Φυλλο Κρουστας 1 πακέτο
  3. Ζαχαρη
  4. Κανελά
  5. Ελαιολαδο
  6. Αυγα 2
  1. Ζαχαρη 1 φλυτζάνι
  2. Νερό 1 φλυτζάνι

Μπουρέκι Κρήτης: Παραδοσιακή, σιροπιαστή πίτα με γλυκιά μυζήθρα

Εκτέλεση συνταγής μπουρεκιού Κρήτης

Σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την πίτα

Βάζουμε σε ένα μπολ την μυζήθρα τα αυγά, την κανέλα και τη ζάχαρη.


Στρώνουμε στο ταψί 4 φύλλα που έχουμε λαδώσει, το μείγμα της μυζήθρας, ξανά 2 φύλλα και μετά πάλι μυζήθρα.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα έχουμε λαδώσει και αυτά.


Το ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

Το μπουρεκι να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο

Συγκλονιστικό βίντεο: Οι σπουδαστές της ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης παρελαύνουν φωνάζοντας σύνθημα για ένα από τα θύματα των Τεμπών

Μπράβο Άκη Πετρετζίκη: Έφτιαξε γιγαντιαίο γλυκό με την Ελληνική σημαία για την 28η Οκτωβρίου και μας λέει την συνταγή

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για τον 18χρονο που κpεμάστηκε στο σπίτι του σήμερα μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Το πληθωρικό μοντέλο που… τρέλανε τους πάντες στο Deal και έφυγε με γεμάτο πορτοφόλι! (pics+vids)

Το σώμα μας ξέρει πότε ο θάνατος είναι κοντά, και όλα ξεκινούν από τη μύτη

Προτεινόμενα