Μπριζόλες στο φούρνο: Η συμβουλή του Άκη για μαλακές μπριζόλες

Μπριζόλες στο φούρνο: Αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Μπριζόλες στο φούρνο: Δεν υπάρχει νοικοκυριό στην Ελλάδα που να μην μαγειρεύει τις μπριζόλες. Είναι ένα ιδιαίτερα κοινό φαγητό αλλά και πολύ αγαπημένο. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, στο φούρνο, στο γκριλ, στην ψησταριά και στο τηγάνι.

Πολλές είναι οι συνταγές που κυκλοφορούν για τις μπριζόλες, ωστόσο αυτή του Άκη Πετρετζίκη είναι κορυφαία.

Αυτά είναι τα υλικά συνταγής των μπριζολών του φούρνου

  • 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • ξύσμα και χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 6 πατάτες καθαρισμένες
  • 1,5 κιλό χοιρινές μπριζόλες
  • 1 κουταλιά ξερή ρίγανη
  • 200 ml ζεστό νερό
  • θυμάρι
  • πιπέρι

Αυτή είναι η εκτέλεση συνταγής των μπριζολών στο φούρνο

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

2. Σε ένα μπλέντερ βάζετε ελαιόλαδο, μουστάρδα, ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια. Ρίξτε επίσης μέλι, σκόρδο και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Ρίχνετε τη μαρινάδα σε ένα ταψί.

4. Ψιλοκόβετε τις πατάτες και τις βάζετε κι αυτές στο ταψί.

5. Χαρακώστε τις μπριζόλες με το μαχαίρι για να ψηθούν καλά μέσα και έξω.

6. Βάλτε τις μπριζόλες στο ταψί. Προσθέστε ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι.

7. Βάζετε αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο.

8. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύετε τις πατάτες με τις μπριζόλες και ξαναβάζετε το φούρνο.

9. Ψήνετε για ακόμα μισή ώρα μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα