Χαλασμένο γάλα: Αυτοί είναι οι 9 λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να πετάτε το γάλα που έχει λήξει

Χαλασμένο γάλα: 9 χρήσεις του για να μην το πετάξετε

Είναι γεγονός, πως δεν χρειάζεται να πετάξετε το χαλασμένο γάλα. Παλαιότερα οι άνθρωποι επέκτειναν την διάρκεια ζωής των τροφίμων και των ρούχων τους. Τα απορρίμματα τροφίμων είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και αρκετά επιζήμιο για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Αν θέλετε να μειώσετε τα απόβλητα (και κάθε μικρό κομμάτι μετρά!), μην πετάτε το γάλα. Αντ ‘αυτού, πάρτε παράδειγμα από το παρελθόν και αξιοποιήστε το με έξυπνους και λιτούς τρόπους για να μετατρέψετε το χαλασμένο γάλα σε κάτι άλλο.

Πρώτον, μάθετε με τι είδους γάλα έχετε να κάνετε.

Εάν χρησιμοποιείτε παστεριωμένο γάλα, σιγουρευτείτε πως δεν είναι αρκετά χαλασμένο για να το πιείτε σκέτο αλλά μπορεί ακόμη να συνοδεύσει τον καφέ σας.

Αν έχει αρχίσει να διαλύεται, βλέπετε κομματάκια και το χρώμα του αλλάζει, δυστυχώς είναι πολύ αργά για να το χρησιμοποιήσετε.

Αν χρησιμοποιείτε μη επεξεργασμένο ή μη παστεριωμένο γάλα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για περισσότερο καιρό. Το νωπό γάλα μετατρέπεται σε μια παχιά ουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα είδη των πραγμάτων.

#1 Χρήση χαλασμένου γάλακτος: Ψήστε τα πάντα

Το γάλα που έχει ξινίσει είναι ιδανικό για ψήσιμο. Τα άλλα συστατικά και η διαδικασία ψησίματος θα καλύψουν οποιαδήποτε δυσάρεστη γεύση και το γάλα δεν θα πάει χαμένο.

Υπάρχουν πολλές συνταγές που χρησιμοποιούν τέτοιο γάλα. Δοκιμάστε να φτιάξετε ψωμί καλαμποκιού, κέικ, τηγανίτες και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.

#2 Χρήση χαλασμένου γάλακτος: Πιο κρεμώδες γεύμα

Όπως με το ψήσιμο, το μαγείρεμα με χαλασμένο γάλα θα καλύψει οποιαδήποτε ακαθάριστη γεύση, γι ‘αυτό είναι ιδανικό για να πήξετε σούπες και φαγητά κατσαρόλας.

Αν αισθάνεστε ότι κάτι λείπει από τη σούπα ή το φαγητό, προσθέστε λίγο ξινόγαλα και θα έχετε μια πιο πλούσια γεύση.

Απλά ρίξτε λίγο και γευτείτε για δοκιμή ώστε να βεβαιωθείτε ότι η ξινή γεύση του γάλακτος δεν είναι πολύ έντονη.

#3 Χρήση χαλασμένου γάλακτος: Κάντε την μπριζόλα πιο τρυφερή

Το γαλακτικό οξύ στο γάλα είναι εξαιρετικό για να κάνετε το κρέας πιο τρυφερό. Ρίξτε γάλα στο κρέας πριν το μαγειρέψετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ξινόγαλα σε μαρινάδες, με τον τρόπο που θα χρησιμοποιούσατε βουτυρόγαλα.

Αν δεν τρώτε κρέατα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γάλα σε δημητριακά όπως το κριθάρι και το σιτάρι.

Πέντε ακόμα χρήσεις του χαλασμένου γάλακτος

#4 Χρήση χαλασμένου γάλακτος: Φτιάξτε τυρί

Το χαλασμένο γάλα είναι ιδανικό για να φτιάξετε σπιτικό τυρί όπως έφτιαχναν παλαιότερα.

Δοκιμάστε να φτιάξετε τυρί cottage στην κουζίνα σας. Ταιριάζει πολύ με σαλάτες, φρούτα αλλά καταναλώνεται και ως σνακ.

#5 Χρήση χαλασμένου γάλακτος: Δώστε λάμψη στο πρόσωπό σας

Το γαλακτικό οξύ στο γάλα είναι επίσης ιδανικό για το δέρμα σας, κάνοντάς το πιο λείο και πιο σφιχτό.

Αραιώστε λίγο γάλα με νερό και βουτήξτε το πρόσωπό σας ή τρίψτε με αυτό το δέρμα σας. Ξεπλύνετε με σκέτο νερό  για να αποφύγετε το να μυρίζετε έτσι όλη την ημέρα.

#6 Χρήση χαλασμένου γάλακτος: Τονώστε το δέρμα σας

Το χαλασμένο γάλα δεν βοηθά μόνο την επιδερμίδα του προσώπου σας.

Προσθέστε 1-2 φλιτζάνια στην μπανιέρα σας για λείο δέρμα. Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά του, μπορείτε να βάλετε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.

#7 Χρήση χαλασμένου γάλακτος: Κάντε τα φυτά να αναπτυχθούν γερά

Μπορεί το ξινισμένο γάλα να μην αρέσει σε εσάς, αλλά αρέσει στα φυτά σας.

Αραιώστε το με νερό και ρίξτε το στα φυτά σας για να πάρουν ασβέστιο. Αυτό, θα τα κάνει να αναπτυχθούν γερά. Συγκεκριμένα, λέγεται πως το γάλα είναι ιδιαίτερα καλό για τα φυτά ντομάτας.

Επιπλέον, η μυρωδιά από το γάλα στον κήπο θα κρατήσει μακριά τα ελάφια.

#8 Χρήση χαλασμένου γάλακτος: Κάντε μια σαλάτα

Αν χρησιμοποιείτε νωπό γάλα, παχύ ή πηκτό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτα. Χρησιμοποιήστε το ως ξινή κρέμα ή κρεμώδη σάλτσα.

Να θυμάστε πως μπορείτε να το κάνετε με μη παστεριωμένο γάλα. Αν το παστεριωμένο γάλα γίνει άμορφο, πετάξτε το.

#9 Χρήση χαλασμένου γάλακτος: Ταΐστε τα κατοικίδιά σας

Το γάλα είναι μια καλή προσθήκη στις τροφές των κατοικίδιων και δεν θα τα πείραζε η γεύση του.

Ανακατέψτε με γάλα την τροφή της γάτας ή του σκύλου σας για να τους δώσετε επιπλέον ασβέστιο και πρωτεΐνες.

Δεν θέλετε να χαλάσει το γάλα σας; Παγώστε το!

Το γάλα παγώνει πολύ καλά. Αν αγοράσατε μεγάλη ποσότητα ή πρέπει να λείψετε αλλά το μπουκάλι είναι γεμάτο, τοποθετήστε το στην κατάψυξη.

Όταν είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε, βάλτε το πάλι στο ψυγείο για να ξεπαγώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα είναι τόσο φρέσκο όσο όταν το αγοράσατε.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων