Χαλβάς Φαρσάλων: Ποια είναι η αυθεντική συνταγή, έτσι ακριβώς όπως την κάνουν και στα Φάρσαλα

Χαλβάς Φαρσάλων: Το παραδοσιακό γλυκό που αγαπούν όλοι οι Έλληνες

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλυκό το οποίο πολλοί λαχταρούν ξανά και ξανά, λίγοι όμως γνωρίζουν την αυθεντική συνταγή του και πως ακριβώς μπορούν να το πετύχουν.

Ένα γλύκισμα που διαθέτει φανατικό κοινό. Για όσους έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή της Θεσσαλίας τον γνωρίζουν από μικρά παιδιά. Είναι ένα γλυκό που δεν θέλει μόνο τα κατάλληλα υλικά αλλά και έναν… μάστορα για να πετύχει ο χαλβάς.

Τα υλικά για την συνταγή του χαλβά Φαρσάλων

βούτυρο γάλακτος: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
νισεστέ: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
ζάχαρη: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
νερό: 3 φλιτζάνια του τσαγιού
αμύγδαλα: 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού, ασπρισμένα
λεμόνι: 1/2 (ο χυμός του)
κανέλα
ζάχαρη χοντρή

1. Καβουρντίζετε ελαφρά τα αμύγδαλα. Διαλύετε το νισεστέ μέσα στο νερό. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε τη ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας νερό και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να γίνει σκούρα καραμέλα.

2. Προσθέτετε κατόπιν το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ρίχνετε κατά μικρές ποσότητες το διαλυμένο νισεστέ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρις ότου πήξει το μείγμα, ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και γίνει μια ημιδιαφανής μάζα.

Η συνέχεια της εκτέλεσης για τον Χαλβά Φαρσάλων

3. Τέλος σκορπίζετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε και πάλι καλά. Αφήνετε τον χαλβά να κρυώσει και τον πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη. Τον ψήνεται λίγο στο γκριλ για να καραμελώσει η ζάχαρη στην επιφάνεια.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων