Chocotorta από την Αργεντινή: Μπισκότα, καραμέλα γάλακτος και τυρί κρέμα, σε έναν ονειρεμένο συνδυασμό

Συνταγή: Θα φτιάξετε την πιο ωραία τούρτα

Ένα πεντανόστιμο γλυκό από την Αργεντινή λατρεύεται στην Ελλάδα. Στο παρακάτω άρθρο, σας έχουμε την πιο ευκολή συνταγή για να πετύχετε γρήγορα και οικονομικά το πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Τα υλικά για την συνταγή

  • 500 γρ. ‏τυρί κρέμα
  • 500 γρ. ‏dulce de leche (σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για σπιτική καραμέλα γάλακτος)
  • λίγο ‏σοκολατούχο γάλα
  • 500 γρ. ‏σοκολατένια μπισκότα της επιλογής σας

Για τη γκανάς θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ‏κουβερτούρα γάλακτος
  • 300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος

Η εκτέλεση της συνταγής

1.Χτυπήστε την καραμέλα γάλακτος με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως (Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τη συνταγή μας για υπέροχη σπιτική καραμέλα γάλακτος dulce de leche). Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά καραμελωμένο ζαχαρούχο.

2.Βουτήξτε τα σοκολατένια μπισκότα στο σοκολατούχο γάλα και ετοιμάστε το 1ο στρώμα μπισκότων στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.

3.Απλώστε πάνω από την πρώτη στρώση των μπισκότων μία στρώση από το μείγμα της καραμέλας γάλακτος με το τυρί κρέμα.

4.Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 3 φορές.

5.Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο.

Για τη γκανάς σοκολάτας
6.Βράζετε την κρέμα γάλακτος.

7.Τη ρίχνετε ύστερα σε ένα μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας.

8.Περιμένετε 5 λεπτά και κατόπιν ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

9.Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το γλυκό σας και τοποθετήστε το στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες. Ύστερα είναι έτοιμο για απόλαυση!!

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων