Χοιρινές μπουκίτσες με μέλι και βαλσάμικο. Μια πανεύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Χοιρινές μπουκίτσες: Θα σας ξετρελάνουν

Χοιρινές μπουκίτσες: Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να απολαύσετε αυτά τα κομμάτια μπριζόλας: να τα περάσαμε σε σουβλάκια με μια σάλτσα μπριζόλας για να βουτήξουμε, αλλά άνετα θα έκαναν και για ένα ικανοποιητικό κύριο πιάτο με ψητές πατάτες και λαχανικά.

Το μαγείρεμα αυτών των κομματιών μπριζόλας σε μια κατσαρόλα, κάνει το κρέας να είναι απίστευτα ζουμερό στο εσωτερικό με ένα τραγανό καβουρδισμένο φλοιό στο εξωτερικό.

Αυτό το τέλειο πιάτο έχει όλες τις σωστές γεύσεις: μέλι για γλυκύτητα, βαλσαμικό για φωτεινότητα, σάλτσα σόγιας για αλάτι, βότανα και σκόρδο για να αναδείξει τη νοστιμιά του κρέατος. Το βαλσαμικό ξύδι είναι μια βασική προσθήκη σε οποιαδήποτε μαρινάδα γιατί τα οξέα της διασπούν και μαλακώνουν κάθε σκληρή μυϊκή ίνα του κρέατος.

Μπουκίτσες χοιρινής μπριζόλας με μέλι και βαλσάμικο

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 1 ώρα και 5 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά συνταγής για τις μπουκίτσες με χοιρινό

  • Περίπου 2 κιλά μπριζόλες
  • 1/4 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας λαχανικό ή έλαιο canola
  • Αλάτι, για γεύση (προαιρετικό)

Εκτέλεση συνταγής για τις μπουκίτσες με χοιρινό

  1. Κόψτε τις μπριζόλες σε κύβους και αφήστε τους στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι, το φυτικό έλαιο, τη σάλτσα σόγιας, τις νιφάδες τσίλι, το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι και το δεντρολίβανο. Ανακατέψτε.
  3. Τοποθετήστε τους κύβους μπριζόλας σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα φαγητού. Ρίξτε μέσα τη μαρινάδα και κλείστε το πάνω μέρος της σακούλας. Αφήστε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για 1 έως 4 ώρες.
  4. Αφαιρέστε τα μπριζολάκια από τη μαρινάδα και αφήστε τα να στραγγίσουν καλά.
  5. Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίστε τις μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές του σεφ για τη συνταγή με τις μπουκίτσες από χοιρινό

Λόγω των σακχάρων από το μέλι στη μαρινάδα, τα μπριζολάκια μπορεί να ροδίσουν γρηγορότερα από ό, τι συνηθίζετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το νου σας ώστε να μην καούν.

Αντί να τσιγαρίσετε τα μπριζολάκια, μπορείτε και να τα ψήσετε στους 176 ° C.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα