Χοιρινές Μπριζόλες: Έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή – Γίνονται απίστευτα ζουμερές και μαρινάρονται με μουστάρδα, πορτοκάλι και μέλι

Χοιρινές Μπριζόλες: Η καλύτερη συνταγή

Μία υπέροχη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες, βρίσκεται στο παρακάτω άρθρο. Πρόκειται για μπριζόλες μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μέλι και μουστάρδα, οι οποίες γίνονται απίστευτα νόστιμες και ζουμερές. 

Τα υλικά για τις χοιρινές μπριζόλες

4 μπριζόλες χοιρινο
Λίγο ελαιολαδο
αλατι
πιπέρι
λίγη ρίγανη
Χυμό από 1 πορτοκαλι
1κ/σ μελι
Λίγη μουσταρδα
Λίγη γλυκιά πάπρικα
μπούκοβο

Η εκτέλεση για τις χοιρινές μπριζόλες

Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Τις τοποθετούμε στο ταψί μας και τις αλείφουμε με τα χέρια με το ελαιόλαδο καλά και από τις δυο πλευρές.

Στην συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δυο πλευρές προσθέτοντας και την ρίγανη και Αλείφουμε τις μπριζόλες με λίγη μουστάρδα.

Αμέσως ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα και πασπαλίζουμε παντού με το μπούκοβο, αυτά τα δυο υλικά θα δώσουν στο κρέας ένα μικρό τόνο πικάντικης γεύσης.

Στύβουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε μέσα το μέλι ανακατεύουμε καλά και με αυτό ραντίζουμε τις μπριζόλες από επάνω όσο μένει το ρίχνουμε μέσα στο ταψί στον πάτο για να τραβούν από εκεί οι μπριζόλες έτσι με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε την κατάλληλη υγρασία για το κρέας μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω για μιάμιση ώρα 1:30 στους 200 βαθμούς.

Έχουμε το νου μας μόνο στο γύρισμα κάθε πλευράς, όταν πάρει καλό χρώμα γυρίζουμε και την άλλη πλευρά αυτό μπορεί να το επαναλάβουμε μερικές φορές!!!

Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε μέσα στον φούρνο να πάρουν την φωτιά τους και μετά τις σερβίρουμε μαζί με το υπέροχο ζουμάκι που έχει μείνει.

Μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες με πορτοκάλι μέλι και μουστάρδα!

Συνταγή δημοσιευμένη από το Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Related posts

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων

Το κόλπο για να φτιάξετε νόστιμες τραγανές πατάτες χωρίς ούτε μια σταγόνα λάδι