Χωριάτικη πίτα με μπόλικο τυράκι και μακαρόνια: Υπέροχη αλμυρή συνταγή

Χωριάτικη πίτα: Ιδανική για όσους αγαπούν τα μακαρόνια

Χωριάτικη πίτα: Χωριάτικη πίτα με μακαρόνια και μπόλικο τυρί.

Για εκείνους που έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία τόσο στα μακαρόνια όσο και στις πίτες γενικότερα.

Είμαστε σίγουροι ότι θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά συνταγής χωριάτικης πίτας

  1. Μακαρονια 700 γρ για παστίτσιο η πένες
  2. Γάλα 2 λίτρα φρέσκο
  3. Αυγα 10
  4. Βουτυρο 150 γρ αγελάδος
  5. Κανελά 1 κ.γ κοφτό
  6. Φέτα 650 γρ
  7. Αλατι Κατά βούληση
  8. Πιπέρι Κατά βούληση

Για το φύλλο

  1. Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 500 γρ
  2. Νερό 250 γρ περίπου χλιαρό
  3. Αλατι 1 κ.γ κοφτό
  4. Ξύδι 2 κ.σ
  5. Ελαιολαδο 2 σφηνάκια

Εκτέλεση συνταγής χωριάτικης πίτας

Ετοιμάζουμε το φύλλο πλάθοντας όλα τα υλικά μαζί και αφήνοντας στη συνέχεια τη ζύμη μας ξεκουραστεί.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια.

Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Δεν πρέπει να τα παραβράσετε, διότι θα ψηθούν και μέσα στον φούρνο.

Στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε τα μακαρόνια.

Σπάμε την φέτα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε το μείγμα μας.

Χτυπάμε σε μια λεκάνη τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα και ανακατεύουμε.

Η είδηση της ημέρας

Τα γυρίζουμε μέσα στα μακαρόνια.

Ανοίγουμε δύο φύλλα και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια και την κρέμα και κλείνουμε το φαγητό μας από πάνω με άλλα δύο φύλλα.

Τρυπάμε εδώ κι εκεί το φύλλο με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει και σπάσει, όσο ψήνεται.

Βρέχουμε την πίτα μας ελαφρώς και την λαδώνουμε.

Θα είναι αρκετά υγρή πίτα. Μην φοβηθείτε, γιατί το μείγμα θα πήξει.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά και έπειτα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 200.

Ψήνουμε το φαγητό μας συνολικά για περίπου μία ώρα ή λίγο παραπάνω.

Είναι έτοιμη όταν ροδίσει

Καλή απόλαυση και περιμένουμε τα σχόλιά σας.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων