Δάφνη: Αντίο σε φλεβίτιδα, πόνους στις αρθρώσεις, έλλειψη μνήμης και πονοκεφάλους χάρη σε αυτό φύλλο

Δάφνη: Πως να χρησιμοποιείς το βότανο για θεραπεία

Είναι γνωστό πως τα βότανα έχουν πολλές ιδιότητες και από τα αρχαία χρόνια τα χρησιμοποιούσαν για παρά πολλές θεραπείες καθώς είναι φυσικά και έχουν πολλές χρήσεις.

Όσον αφορά την δάφνη, ολοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα πολύ καλό βότανο που έχει μια ξεχωριστή θέση σε κάθε κουζίνα. Αλλά δεν ξέραμε ότι αυτά τα φύλλα είναι επίσης χρήσιμα στην υγεία μας.

Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ενός εξαιρετικού ελαίου που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, οι οποίες κάνουν καλό στην υγεία μας.

Τα οφέλη της δάφνης:

  • Ηρεμεί το νευρικό σύστημα.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Καθαρίζει το έντερο.
  • Αυξάνει και διεγείρει τη διαδικασία της εφίδρωσης.
  • Χρησιμοποιείται για τους πόνους στις αρθρώσεις και βοηθάει στην αντιμετώπιση της φλεβίτιδας.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το λάδι δάφνης:

  • 30 γραμμάρια φύλλα δάφνης.
  • 250 ml ελαιόλαδο.

Πολτοποιήστε τα φύλλα δάφνης και ρίξτε από πάνω το ελαιόλαδο. Βάλτε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι, κλείστε το καλά και αφήστε το σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος για 14 ημέρες. Μετά από τις 2 εβδομάδες στραγγίξτε το μείγμα με ένα πανί και μεταφέρετε το υγρό σε ένα άλλο δοχείο. Κρατήστε το δαφνέλαιο σε κρύο δωμάτιο.

Τα οφέλη του δαφνέλαιου:

1. Ζεστάνετε το ελάχιστα και τρίψτε το απαλά στις αρθρώσεις σας.

2. Χρησιμοποιείται επίσης για τους πόνους των αυτιών και για την ανακούφιση από ημικρανίες.

2. Για σοβαρές κεφαλαλγίες, κάντε μασάζ στους κροτάφους με αυτό το έλαιο.

4. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ασπιρίνη με δαφνέλαιο, αφού μειώνει την αυξημένη θερμοκρασία του σώματος.

5. Βελτιώνει την όρεξη.

6. Βοηθά στην εξάλειψη του πόνου στο στομάχι και στο έντερο.

7. Ομαλοποιεί τη νεφρική και ηπατική λειτουργία.

8. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως λοσιόν για την επίλυση των προβλημάτων του δέρματος στο πρόσωπο.

9. Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική λοσιόν κατά της ακμής.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων