Δαμάσκηνα: Είναι πηγή βιταμινών, μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Δαμάσκηνα: Οι ευεργετικές ιδιότητές τους

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν, ότι τα δαμάσκηνα είναι μία από τις πιο ευεργετικές τροφές και έτσι πολλοί δεν συνηθίζουν να τα τρώνε, όσο συχνά θα όφειλαν.

Ένα τέτοιο φρέσκο φρούτο περιέχει περίπου 8 μιλιγκράμ βιταμίνης C και εκτός από τις βιταμίνες,τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε σίδηρο,μαγνήσιο,ασβέστιο και χαλκό.

Μόνο 12 δαμάσκηνα τη μέρα μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας.

Αυτό σημαίνει ότι, αν τρώτε αυτό το φρούτο καθημερινά, θα μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

Όταν δε βρίσκετε καθόλου φρέσκα δαμάσκηνα,μπορείτε να τα αντικαθιστάτε πάντα με ξερά.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του δαμάσκηνου

Με την κατανάλωση 12 δαμάσκηνων τη μέρα,μπορείτε να ρυθμίσετε τα επίπεδα χοληστερόλης,να αυξήσετε την οστική πυκνότητα και να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ένα μέτριο φρέσκο δαμάσκηνο περιέχει περίπου 113 μιλιγκράμ κάλιο.

Αυτό το μέταλλο βοηθάει στον έλεγχο της πίεσης του αίματος και ως εκ τούτου μειώνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου και είναι γνωστό για τα οφέλη του στο πεπτικό σύστημα και την επιτάχυνση του μεταβολισμού.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα