Δείπνο για δύο: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι με αυτό το πλήρες μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

by Newsroom i-diakopes.gr
Δείπνο για δύο: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι με αυτό το πλήρες μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Δείπνο για δύο: Γιορτάστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με αυτό το πλήρες μενού

Είναι γνωστό πως ο ερώτας περνάει από το στομάχι. Γι’ αυτό την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εντυπωσιάστε το ταίρι σας μ’ ένα πλήρες μενού για δείπνο στο σπίτι.

Ένα τραπέζι, μερικά κεριά αναμμένα, καλό σπιτικό φαγητό και η αγαπημένη σας μουσική θα συνθέσουν το τέλειο σκηνικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Δείπνο για δύο στο σπίτι με τις παρακάτω συνταγές

Πράσινη σαλάτα με καρύδια και μέλι

Δείπνο για δύο: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι με αυτό το πλήρες μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 2 φλιτζάνια του καφέ πλυμένη ρόκα
  • φλιτζάνια του καφέ πλυμένη πράσινη σαλάτα φριζέ
  • 2 φλιτζάνια του καφέ μικρό πλυμένο και κομμένο μαρούλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    -1/2 ρόδι
  • 1 χούφτα φρεσκοσπασμένα καρύδια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώστε.
  • Βάλτε το ντρέσινγκ στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να σταθεί καλά.
  • Ανακατέψτε τις πρασινάδες και προσθέστε το ντρέσινγκ. Ανακατέψτε τα καρύδια.

Κυρίως γεύμα

Σπαγγέτι με σάλτσα θαλασσινών

Δείπνο για δύο: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι με αυτό το πλήρες μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υλικά:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 καυτερή πιπεριά τσίλι, σε φέτες (χωρίς τα σποράκια)
  • 1 ντομάτα ξεσποριασμένη και αποφλοιωμένη, σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 300γρ. καλαμαράκι ή θράψαλο, σε ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 200γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
  • 300γρ. γαρίδες καθαρισμένες ή 400γρ. με κέλυφος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

  • Βάζετε στη φωτιά ένα ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Όταν κάψει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό, την ντομάτα, την καυτερή πιπεριά και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτετε τα καλαμαράκια, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε να σοταριστούν λίγο κι αυτά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμα να αλλάξει χρώμα η γαρίδα.
  • Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.
  • Το ξαναβάζετε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρετε πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επιδόρπιο

Σουφλέ σοκολάτας με φράουλες

Δείπνο για δύο: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι με αυτό το πλήρες μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, για τα φορμάκια
  • λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα (για τα φορμάκια)
  • 2 κ.γ. κακάο άγλυκο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • ¼ φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ¾ φλιτζάνι γάλα
  • 4 αυγά (χωρισμένοι κρόκοι από ασπράδια)
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανίλια εμπορίου
  • ¼ φλιτζ. λικέρ κακάο
  • 8 φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε τα φορμάκια με τη ζάχαρη.
  • Βάζουμε στον πάτο από κάθε φορμάκι μια φράουλα.
  • Αναμιγνύουμε το κακάο, 2 κ.σ. αλεύρι και 1 κ.σ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία πάστα. Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού μέσα σε πυρίμαχο σκεύος.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Προσθέτουμε στο γάλα το μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει. Χύνουμε σιγά σιγά μέρος από το καυτό γάλα στο κρόκο του αυγού σε κλωστή, ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
  • Σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει, περίπου 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα. Χτυπάμε τους τρεις κρόκους με τη βανίλια, το λικέρ, το μείγμα κακάο-ζάχαρη- αλεύρι.
  • Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς. (Η κρέμα μπορεί να γίνει και από τη προηγούμενη μέρα.)
  • Περίπου 35 λεπτά πριν σερβίρουμε το γλυκό, χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς και σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Τα αυγά δεν πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ ώρα, δεν θέλουμε να είναι πάρα πολύ σφιχτά.
  • Βάζουμε ⅓ της μαρέγκας μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ή σπάτουλα καουτσούκ. Βάζουμε την κρέμα στην υπόλοιπη μαρέγκα.
  • Αμέσως αδειάζουμε το σουφλέ στα έτοιμα φορμάκια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το γλυκό ζεστό, με τις φρέσκες φράουλες κομμένες σε φετάκια.

Συνοδεύστε το δείπνο σας με το αγαπημένο σας μπουκάλι κρασί.

Προτεινόμενα