Δεν είχαμε ιδέα: Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε όλοι στο ψήσιμο των μπιφτεκιών

Μπιφτέκια: Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι όταν τα ψήνουμε

Τα αγαπημένα μπιφτέκια τα τιμάμε όλοι, ειδικά όταν τα ψήνουμε στο γκριλ και βγαίνουν ζουμερά. Ωστόσο υπάρχουν κάποια λάθη που μπορούν να καταστρέψουν το γευστικό αποτέλεσμα.

Αγοράζετε έτοιμα μπιφτέκια

Μπορεί να είναι η πιο βολική λύση, αλλά τα έτοιμα μπιφτέκια συνήθως δεν φτιάχνονται με την καλύτερη ποιότητα κρέατος. Προτιμήστε να φτιάξετε τα δικά σας με ένα μείγμα μοσχαρίσιου κιμά που θα είναι κυρίως ελιά και σε μικρότερο ποσοστό στηθοπλευρά, έτσι ώστε να έχετε την απαιτούμενη ποσότητα λιπαρών για έξτρα γεύση.

Βάζετε το κρύο κρέας στη φωτιά

Προτού βάλετε τα μπιφτέκια σας από το ψυγείο στο γκριλ ή τον φούρνο, καλό είναι να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήστε το κρέας σας να ξεκουραστεί έξω από το ψυγείο για λίγη ώρα, περίπου 15 λεπτά, έτσι ώστε το σοκ που θα υποστεί όταν μπει στη φωτιά να είναι μικρότερο και ταυτόχρονα να μαγειρευτεί πιο σωστά.

Μην χρησιμοποιείτε αυγά ή ψωμί στον κιμά σας

Ξέρουμε όλοι ότι για να δέσει ο κιμάς χρειάζεται αυγά και ψωμί, αλλά κάποιοι σεφ θεωρούν ότι αυτή είναι μια τακτική για ρολό κιμά, όχι για μπιφτέκια. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, μόνο τον κιμά και τα καρυκεύματά σας.

Μην λυπηθείτε τα καρυκεύματα

Για να μην έχει αδιάφορη γεύση το μπιφτέκι σας, βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε αρκετό αλάτι και πιπέρι, αφού πλάσετε τον κιμά σας. Το αλάτι αφαιρεί την υγρασία από το κρέας σας και το αφήνει ξερό, γι’ αυτό χρειάζεται αλάτι ακριβώς πριν το μαγείρεμα, αν θέλετε ένα ζουμερό αποτέλεσμα. Θυμηθείτε, επίσης, ότι το επιτραπέζιο αλάτι δεν είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς είναι πολύ λεπτό και διαλύεται γρήγορα. Το αλάτι Kosher από την άλλη είναι πιο χοντρό, προσθέτει περισσότερη γεύση στο αποτέλεσμα και κάνει τα μπιφτέκια πιο ζουμερά.

Μπιφτέκια: Αυτά είναι τα λάθη στο ψήσιμο

Παραψήνετε τα μπιφτέκια

Το φαγητό συνεχίζει να μαγειρεύεται ακόμη κι όταν βγει από τη φωτιά, κάτι που πρέπει να λαμβάνετε υπ’ όψιν όταν ψήνετε τα μπιφτέκια σας. Μπορεί την ώρα που θα τα βγάλετε να φαίνεται σαν να έχουν μαγειρευτεί όπως τα θέλετε, αλλά στη συνέχεια θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται. Σημαντικό είναι να αφήσετε το μπιφτέκι σας να ξεκουραστεί δυο λεπτά μετά το μαγείρεμα, ούτως ώστε να απορροφηθούν οι χυμοί του και να μην γίνει πολύ υγρό. Μην ξεχνάτε ότι η «ξεκούραση» του μπιφτεκιού είναι εξίσου σημαντική με το μαγείρεμά του, αν θέλετε να έχετε μια συμπυκνωμένη, ζουμερή γεύση. Όσο πιο μικρό είναι το μπιφτέκι σας, τόσο λιγότερο χρόνο χρειάζεται για να ξεκουραστεί. Αν είναι μεγάλο, αφήστε το να ξεκουραστεί 6-10 λεπτά.

Πιέζετε το μπιφτέκι σας όσο ψήνεται

Όταν πιέζετε το μπιφτέκι σας ενώ μαγειρεύεται, διώχνετε όλους τους χυμούς του που θα το κάνουν ζουμερό στη συνέχεια. Απλώς τοποθετήστε τα μπιφτέκια σας στη σχάρα και γυρίστε τα μόνο μια φορά κατά το ψήσιμο, προσέχοντας να μην είναι πολύ νωρίς, γιατί αλλιώς θα σας κολλήσουν.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα