Δεν πάει ο νους σας: Το σημαντικό λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε το κοτόπουλο

Κοτόπουλο: Την έχουμε πατήσει όλοι στο μαγείρεμα

Το αγαπημένο κοτόπουλο το τρώμε όλοι και ας είναι μαγειρεμένο όπως θέλει. Υπάρχουν άπειρες συνταγές για να το μαγειρέψεις όπως θέλεις με κάποιες να είναι αρκετά επιτυχημένες και να βγαίνει πεντανόστιμο.

Οπότε γιατί να μην τις δοκιμάσεις; Σωστά;

Κοτόπουλο: Ο σωστός τρόπος για να το μαγειρέψεις

Στήθος

Βολικά όσο δεν φαντάζεσαι. Είτε τα μαγειρέψεις στο τηγάνι με νερό, είτε στο γκριλ του φούρνου σου, είτε ανάψεις τη σχάρα, είσαι βέβαιος για τη γεύση αλλά και για το γεγονός ότι τρως το κομμάτι με τα λιγότερα λιπαρά. Ποσώς μας ενδιαφέρει αυτό ωστόσο. Εμείς λέμε πάντα ότι το στήθος πρέπει να σερβίρεται ψητό, να κόβεται σε παράλληλες φέτες και στη συνέχεια να μπαίνει σε σάντουιτς. Μαζί με ντομάτα, αβγοσαλάτα ή μαγιονέζα και λιωμένο τυρί, δημιουργεί ένα από τα καλύτερα και πιο γευστικά σάντουιτς.

Μπούτια

Στην Αμερική δεν είναι χαζοί. Ξέρουν πως άπαξ και θες να τιμήσεις την αυθεντική νοτιοαμερικάνικη συνταγή του τηγανητού κοτόπουλου, θέλεις δύο πράγματα: μπούτια και σωστό deep fried. Το βουτυρόγαλο μαζί με το αλεύρι και τα μπαχαρικά είναι το 50% της γεύσης, μιας και συνδυάζει από το μαύρο πιπέρι και την σκόνη σκόρδου, μέχρι την γλυκιά πάπρικα και το πιπέρι καγιέν. Μετά είναι το τηγάνισμα. Θέλεις λαμπερή, χρυσαφένια κρούστα, που θα την επιτύχεις τόσο με ηλιέλαιο όσο και με φυστικέλαιο. Ιδανικά, το τηγάνισμα για ένα μπούτι κοτόπουλου δεν θέλει περισσότερο από 3 λεπτά για να το πετύχεις.

Φτερούγες

Μπορεί το μυαλό σου να πηγαίνει στο bucket του KFC, αλλά η αλήθεια είναι πως η φτερούγα μαγειρεύεται ακόμη καλύτερα στο φούρνο. Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε παραδοσιακοί, πρέπει να παραδεχτούμε πως η σωστή φτερούγα είναι καυτερή και πως επιβάλλεται να είναι Nashville – από την εν λόγω περιοχή. Και είχαμε φροντίσει ήδη να κάνουμε την συνταγή σε ξεχωριστό κείμενο που μπορείς να δεις εδώ.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων