Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο: Εύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα φουσκωτή με πιπεριές Φλωρίνης

Τυρόπιτα φουσκωτή με πιπεριές: Πανεύκολη και λαχταριστή

Μια τυρόπιτα δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι. Είναι το ιδανικό γεύμα για όλες τις ώρες. Για αυτό σας παρουσιάζουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή για μια λαχταριστή φουσκωτή τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης.

Τι θα χρειαστείς για την τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης;

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • Λάδι
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα γάλα

Τυρόπιτα φουσκωτή με πιπεριές: Εκτέλεση

  • Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε την φέτα, το ανθότυρο και την κεφαλογραβιέρα -όλα σε τρίμματα- και την πιπεριά σε κομματάκια.
  • Προσθέτουμε ακόμα το πιπέρι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο αλείφουμε με λάδι κι από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
  • Ρίχνουμε σταγόνες λαδιού στο τσαλακωμένο φύλο και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος με τα τυριά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
  • Τυλίγουμε τις γωνίες προς τα μέσα και λαδώνουμε το πάνω μέρος του τελευταίου φύλλου και ρίχνουμε στο τέλος λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
  • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  • Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα πάνω από τα φύλλα.
  • Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.

Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σπιτικό φύλλο, αν δεν θες η πίτα σου να είναι τόσο τραγανή. Η διαδικασία είναι η ίδια!

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα