Διατροφή: Οι καλύτεροι συνδυασμοί βραδινού φαγητού για ταχύτερη απώλεια βάρους

Βραδινά γεύματα: Εστίασε σε αυτά και δες το σώμα σου να αλλάζει

Σίγουρα όλα τα γεύματα που καταναλώνουμε έχουν σημασία και επηρεάζουν την υγεία μας, ωστόσο στα βραδινά αξίζει να δώσεις λίγη παραπάνω έμφαση καθώς έχουν καθοριστικό ρόλο για την απόκτηση ή το χάσιμο λίπους.

Η ερώτηση “τι θα φάμε για βράδυ;” μπορεί να είναι δύσκολο να απαντηθεί, όταν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για απώλεια βάρους που το να φτιάξετε κάτι για βραδινό μπορεί να μοιάζει με γόρδιο δεσμό.

Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό κόλπο για απώλεια βάρους και νόστιμου δείπνου. Αλλά η διατροφολόγος δρ. Sarah Garone λέει ότι υπάρχουν επιλογές υγιεινών συστατικών που αλληλοσυμπληρώνονται για να προωθήσουν την ταχύτερη απώλεια βάρους.

Ένα βραδινό γεύμα που βασίζεται σε έναν συνδυασμό χορταστικών φυτικών ινών, υγιεινού λίπους και άπαχης πρωτεΐνης είναι σχεδόν πάντα μια έξυπνη επιλογή για την τόνωση του μεταβολισμού.Οι παρακάτω ιδέες για βραδινό γεύμα είναι απλές, νόστιμες και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Μερικές υγιεινές προτάσεις για υγιεινά και διατροφικά βραδινά γεύματα

Γαρίδες με φασόλια, kale και σκόρδο

Εάν εστιάζετε στην απώλεια βάρους στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής, αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Ένας συνδυασμός από γαρίδες, μικρά λευκά φασόλια, λάχανο kale και σκόρδο είναι το απόλυτο μεσογειακό γεύμα. Παίρνετε πρωτεΐνη από τις γαρίδες, φυτικές ίνες από τα φασόλια και το λάχανο και γεύση με χαμηλές θερμίδες από το σκόρδο.

Ξεκινήστε σοτάροντας τις γαρίδες και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου σε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ψηθούν οι γαρίδες, ρίξτε μερικές μεγάλες χούφτες ψιλοκομμένο λάχανο και ένα κουτί ξεπλυμένα, στραγγισμένα λευκά φασόλια κονσέρβας, για ευκολία.

Χορτοφαγική ομελέτα με μαύρα φασόλια

Μια μεγάλη γερμανική μελέτη από το 2020 έδειξε ότι όσο λιγότερα ζωικά προϊόντα καταναλώνουμε, τόσο χαμηλότερος είναι ο δείκτης μάζας σώματος.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει για δύο λόγους. Οι φυτικές τροφές δεν είναι μόνο τυπικά χαμηλότερες σε θερμίδες από τις ζωικές τροφές, είναι επίσης υψηλότερες σε φυτικές ίνες, οι οποίες κρατούν την πείνα υπό έλεγχο.

Ένας συνδυασμός μαύρων φασολιών, αυγών και σάλτσας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παραλείψετε το κρέας αλλά παρόλα αυτά να πάρετε άφθονη πρωτεΐνη.

Περισσότερες βραδινά γεύματα που θα αγαπήσετε

Φρέσκος τόνος με χόρτα και τζίντζερ

Ο φρέσκος τόνος είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα με στιβαρή υφή και υπέροχο ροζ χρώμα. Περιέχει επίσης πολλά υγιεινά λιπαρά και άφθονη πρωτεΐνη, ενώ έχει ελάχιστες θερμίδες.

Δημιουργήστε ένα ακόμα πιο πολύχρωμο, θρεπτικό πιάτο, συνδυάζοντας αυτό τον φρέσκο τόνο με χόρτα, όπως σπανάκι, ή ρόκα. Στη συνέχεια, φτιάξτε μια αλμυρή σάλτσα με βάση το τζίντζερ για να την περιχύσετε από πάνω. Είναι ένα νόστιμο γεύμα με μόλις 300 θερμίδες περίπου ανά μερίδα.

Κοτόπουλο με κινόα και λαχανικά

Δεν χρειάζεται να μηδενίσετε τους υδατάνθρακες για να χάσετε βάρος. Μάλιστα, η σωστή πρόσληψη σύνθετων υδατανθράκων, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να φτάσετε το βάρος που θέλετε πιο γρήγορα. Έρευνες έχουν συσχετίσει συχνά μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά ολικής αλέσεως με σημαντική μείωση στο σωματικό λίπος.

Αν και είναι σπόρος, η κινόα ταξινομείται ως δημητριακό ολικής αλέσεως. Περιέχει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά υψηλής επίδρασης, όπως ασβέστιο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Σολομός με ρεβίθια

Πιθανότατα έχετε ακούσει για το πόσα υγιεινά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα περιέχει ο σολομός. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους μπορεί να κάνουν περισσότερα από απλώς να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς. Η μείωση της συστηματικής φλεγμονής σε όλο το σώμα μπορεί επίσης να στρώσει το έδαφος για απώλεια βάρους. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό European Journal of Clinical Nutrition, άνδρες και γυναίκες που έτρωγαν σολομό τρεις φορές την εβδομάδα για δύο μήνες παρουσίασαν χαμηλότερη συνολική φλεγμονή και έχασαν σημαντικό ποσό βάρους.

Σαφώς, για την απώλεια βάρους, τα ψάρια είναι πάντα βοηθητικά. Φτιάξτε ψητό σολομό με ρεβίθια. Αρωματίζοντας τον σολομό με χυμό λεμονιού και αποξηραμένα μπαχαρικά, θα φτιάξετε ένα δείπνο με περίπλοκη γεύση και σχεδόν μηδενικές επιπλέον θερμίδες. Σερβίρεται πάνω από ένα στρώμα με λεμονάτα ρεβίθια σε ένα πιάτο με πολλές φυτικές ίνες που θα σας χορτάσει.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα