Εύκολα και γρήγορα: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και ακόμη 2 υλικά

Υλικά
500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό, στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

σοκολατενιο-γλυκο-ψυγειου
Σοκολατενιο γλυκό ψυγείου
Εκτέλεση
Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.

Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρί και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.

Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.


Υλικά

1 πακέτο πτι μπερ
100 γραμμάρια βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια σοκολάτα
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
Εκτέλεση

Στα αλεσμένα μπισκότα βάζουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας.
Στρώνουμε τα υλικά σε φόρμα 30×11 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε το τυρί κρέμα.
Ανακατεύουμε ξανά τα υλικά μας.
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
Απλώνουμε τη μους πάνω από το γλυκό.
Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες.
Προαιρετικά σερβίρουμε, το γλυκό μας, με πραλίνα φουντουκιού.

Δείτε το βίντεο:

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα