Εύκολη και γρήγορη συνταγή: Ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα με 2 τυριά και γιαούρτι έτοιμη στο άψε σβήσε

Συνταγη για τυρόπιτα: Θα είναι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά

Αυτή είναι η καλοκαιρινή συνταγή για τυρόπιτα, η οποία είναι ελαφριά χωρίς πολλά λίπη και σφολιατένιο φύλλο. Μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως η ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα και τα υλικά που χρειάζεται είναι απλά και βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής για τυρόπιτα

  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλ. νερό
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα ή 250 γρ. φέτα και 250 γρ. ανθότυρο
  • Αλάτι
  • Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το νερό, το αλάτι και την μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ταψί που όταν ρίξουμε το χυλό, να μην ξεπερνάει το ένα δάχτυλο σε ύψος.
  • Θρυμματίζουμε το τυρί και το σκορπάμε σ΄όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσει.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα